dinsdag 3 november 2015

Stenden-restaurant Stones in Emmen is open

Dinsdag 3 november 2015 
Restaurant Stones bij Stenden in Emmen volop in bedrijfNieuw
Na een periode van ingrijpend verbouwen is het dan eindelijk zover dat het nieuwe restaurant van Stenden Hogeschool te Emmen geopend is en nu volop in bedrijf is. Dit nieuwe restaurant kreeg de naam 'Stones'.
Restaurant Stones is een samenwerkingsverband van Drenthe College (MBO) en Stenden Hogeschool (HBO). Stones is een waardevol initiatief, dat het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en het hoger beroepsonderwijs (HBO) in de gelegenheid stelt om gezamenlijk het gastvrijheidsonderwijs in de provincie Drenthe te stimuleren. Met Stones willen onze studenten en collega's van beide beroepsopleidingen hun gasten in het restaurant verrassen en verwennen met een excellente service en een doorgaand vernieuwend assortiment van vers en eerlijk eten uit de 'Nederlandse keuken', dat is gemaakt met behulp van regionale producten.

Principes van de Nederlandse keuken
Het nieuwe restaurant is op bijzondere wijze geopend. Een groep van ongeveer 30 sportieve studenten en collega's namen op 1 oktober 2015 vanaf 3.00 uur 's nachts deel aan een estafetteloop van Stenden Leeuwarden over een afstand van 120 kilometer naar de oude locatie van Drenthe College in Emmen. Aangekomen bij die voormalige MBO-vestiging namen de estafettelopers stenen ('stones') van het oude gebouw van het Drenthe College mee naar het nieuwe restaurant Stones in Stenden Hogeschool te Emmen, waar ze de 's middags arriveerden om 16.45 uur.
Daar legde Thérèse Boer (van restaurant de Librije in Zwolle) de laatste steen van het Drenthe College als vijfde steen neer, om met die handeling het uit vijf stenen bestaande nieuwe logo van Stones te completeren. Deze vijf stenen in het Stones-logo wijzen op de vijf principes van de Nederlandse keuken van Stones, te weten: Waarde, Kwaliteit, Gezond, Cultuur en Natuur.

Gastvrij leerbedrijf
Dagelijks zijn in de grote bedrijfskeuken en in de bediening van restaurant Stones zo'n 20 tot 30 studenten druk in de weer om al werkend het gastvrijheidsvak te leren. In de keuken is het een drukte van belang om alle studenten en medewerkers en alle gasten van buiten te voorzien van een verantwoorde en vooral ook smakelijke maaltijd in allerlei componenten, smaken en varianten. Wie eens wil komen kijken, is uiteraard van harte welkom, om dan natuurlijk ook te genieten van al dat goeds en lekkers, en om ondertussen dan ook deelgenoot te worden van deze mooie vorm van leren en werken in het leerbedrijf Stones in Stenden Hogeschool te Emmen.

Geen opmerkingen: