donderdag 3 september 2015

Elisabeth Walstra exposeert in Stenden Hogeschool

Donderdag 3 september 2015 
Het schilderij 'Balance' van Elisabeth Walstra















Schilderijententoonstelling
Tot en met 27 oktober 2015 exposeert Elisabeth Walstra in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Deze publiek toegankelijke expositieruimte bevindt zich op de begane grond achter het Auditorium van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan.
Stenden Hogeschool organiseert deze expositie in samenwerking met het Leeuwarder Kunstbureau Art Connection.

Studeren en doceren
Elisabeth Walstra uit het Friese Hurdegaryp studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de docentenopleiding volgde ze aardrijkskunde. Bij de Groninger kunstacademie Minerva studeerde ze schilderen en beeldhouwen. En ze volgde ook een aantal cursussen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Na haar kunstacademie-tijd ging ze direct exposeren.
Walstra werkte als docente (cultuur-)geschiedenis, aardrijkskunde, persoonlijke en maatschappelijke vorming, en esthetische vorming op diverse HAVO-/VWO-scholen en MBO-opleidingen. Daarnaast heeft ze diverse cursussen en workshops ontwikkeld en aangeboden.

Culturen en cursussen
Omdat Walstra het voorrecht had in verschillende landen te wonen (zoals de USA, Ierland en Frankrijk), heeft ze in verschillende landen kennis gemaakt met diverse culturen, waaronder ook een variatie aan kunst-uitingen, zoals muziek, schilderen en beeldhouwkunst.
Elisabeth verzorgt momenteel cursussen aan particulieren en bedrijven in haar atelier in Leeuwarden, maar ook wel op de locatie van haar opdrachtgevers.

Balance en Vierkant
Elisabeth Walstra schildert in opdracht voornamelijk paarden en kusten, maar ze schildert ook abstracten. Eén van de schilderijen die momenteel in Stenden wordt geëxposeerd, draagt als titel 'Balance'. Ze heeft voor dit schilderij gebruik gemaakt van de volgende materialen: handgeschept papier, rijstpapier, pastel en oostindische inkt. Het bij deze blog afgebeelde schilderij 'Balance' maakt deel uit van een serie schilderijen met als thema: 'Vierkant'.

Geen opmerkingen: