maandag 24 augustus 2015

StudyStartWeek - #SSW2015 - Where everything begins

Maandag 24 augustus 2015 
Nieuwe studenten Hoger Hotelonderwijs in de Canteen @ Stenden


StudieStartWeek 2015
De jaarlijkse StudieStartWeek (SSW) is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten van Stenden Hogeschool. Deze week staat in het teken van het ontdekken van je studiestad en het kennismaken met medestudenten en met opleidingsdocenten. Ook maak je tijdens de StudieStartWeek nader kennis met je opleiding, en vooral ook met het onderwijssysteem 'Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) van Stenden. Het SSW-team van Stenden Hogeschool wenst alle eerstejaars studenten vooral ook veel plezier tijdens de StudieStartWeek en natuurlijk veel succes met je studie!

Where everything begins
Vandaag is het weer een gezellige drukte van belang in de Nederlandse Stenden Hogeschool-vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Meppel, Assen en Groningen. Eerstejaars studenten zoeken hun weg om aansluiting te vinden bij de opleiding en bij de SSW-groep waar ze een groot deel van deze eerste werkweek mee zullen doorbrengen. Als ik vanmorgen door de Canteen van Stenden Hogeschool Leeuwarden naar een vergadering in het onderwijsgebouw loop, zie ik dat de studenten van de opleiding Hoger Hotelonderwijs inmiddels zijn ingedeeld in groepen. Eerstejaars studenten en hun ouderejaars begeleidende studenten zijn herkenbaar aan de verschillend gekleurde t-shirts met alle hun eigen opdruk (zoals Student en Host), die ze allen dragen. Voor eerstejaars studenten is zo ook snel te zien tot welke gastheer- en gastvrouw-studenten zij zich kunnen wenden als zij vragen hebben over het programma, of over enig ander onderwerp.

#SSW2015
De Studiestartweek 2015 wordt zoals elk jaar ook nu weer uitgebreid ondersteund door allerlei media.
Zo is er een speciale SSW-website gemaakt, waarmee je als student toegang krijgt tot alle beschikbare informatie.
Die website geeft je bijvoorbeeld toegang tot de Facebook-pagina van de StudieStartWeek.
Verder bevat de website onder andere informatie over de weekprogramma's van de StudieStartWeek van de afzonderlijke opleidingen, wordt informatie gegeven over de boekenlijsten, en is in een FAQ-list snel antwoord op de meest voorkomende vragen (Frequent Asked Questions) te vinden.
Ook beide leden van ons College van Bestuur (CvB) maken hier van de gelegenheid gebruik om alle nieuw-inkomende studenten van harte welkom te heten in onze hogeschoolgemeenschap. Zowel de voorzitter van het CvB Leendert Klaassen als de vice-voorzitter van het CvB Klaas-Wybo van der Hoek begroeten de nieuwe studenten met een persoonlijk woord van welkom.
Ook de media laten zich niet onbetuigd. Zo is er een Nieuwspagina, een StudieStartWeek-TV-zender (SSWTV), dagelijks verschijnt er een SSWDaily-krant, en er is een SSWRadio-programma.
Een video-impressie van de eerste dag van deze Studiestartweek - waaraan ook de NHL Hogeschool en hogeschool Van Hal Larenstein aan deelnemen - is nu via internet al beschikbaar.
En je kunt de StudyStartWeek app downloaden, zodat je je programma, alle updates, presentaties en contactadressen 24/7 bij de hand hebt. Met deze interactieve app kun je ook je mooiste fotomomenten delen.

Geen opmerkingen: