woensdag 17 juni 2015

Bestuursvergadering met bestuurdersevaluatie van Nijkleaster

Dinsdag 16 juni 2015
Het koor van de Radboudkerk is klaar voor de Kleaster-ochtend















Klaar voor de Kleaster-ochtend
Als ik aan het eind van de middag voorafgaand aan de bestuursvergadering nog even de kerkzaal van de Radboudkerk te Jorwert door wandel, zie ik dat in het koor van deze dorpskerk van Jorwert de stoelen en het materiaal voor de vesper van morgenochtend al klaar staan en ligt.
Morgenochtend zal hier weer - zoals elke woensdagochtend om 9.30 uur - het ochtendgebed, en dan de Kleaster-kuier met aansluitend de gezamenlijke lunch plaatsvinden voor alle deelnemers die morgen de wekelijkse Kleaster-ochtend van Nijkleaster zullen bijwonen.

Zelfevaluatie Bestuur Stifting Nijkleaster
Om 18.00 uur begint hier in de Voorkerk van Nijkleaster de extra lange vergadersessie van het bestuur van de Stifting Nijkleaster. Deze bestuursvergadering begint vanavond met de groepsevaluatie van ons bestuurlijk functioneren. Aan de hand van ons Protocol Zelfevaluatie waarin de evaluatieprocedure, de evaluatieonderwerpen en de bijbehorende documenten zijn beschreven, maken we eerst een uitgebreide ronde waarin we achtereenvolgens allen individueel reflecteren op ons eigen functioneren als bestuurder en op ons gezamenlijk bestuurlijk functioneren. Enkele evaluatie-items die in onze bestuurskring veelvuldig voorkomen en enkele andere items die ook voor een enkele bestuurder belangrijk zijn, passeren iets uitgebreider de revue.
Na deze bestuursevaluatie voegen ook de twee medewerkers van Nijkleaster zich om 19.00 uur bij ons, om samen met ons een broodmaaltijd te nuttigen. De voorzitter resumeert dan ook nog enkele essentiƫle items van onze bestuursevaluatie.

Reguliere bestuursvergadering
Tussen 19.30 uur en 22.30 uur vindt aansluitend de reguliere bestuursvergadering plaats, die vanavond ook wordt bijgewoond door de stagiaire Geartsje van der Meer, die vanavond afscheid van ons neemt, omdat haar jaarstage bij Nijkleaster nu ten einde loopt.
De onderwerpen die vanavond in onze bestuursvergadering centraal staan, zijn: de vestigingsplannen en het bidbook voor het beoogde kloosterpand, een terugblik op de geslaagde atelierdagen in het Leeuwarder atelier van de Friese kunstenaar Jentsje Popma, de gesprekken met externe relaties over de toekomstplannen van Nijkleaster, het programma-ontwerp van onze Kleaster-activiteiten van het seizoen 2015-2016, de verzekeringsportefeuille van Nijkleaster, het verslag van de Kascommissie met betrekking tot de kascontrole over het jaar 2013, het bundelen en digitaliseren en archiveren van alle officiƫle documenten van Nijkleaster (zoals overeenkomsten, contracten, aktes en polissen) en tenslotte het aanstellen van onze vaste vrijwilligster Akke Berends als de archivaris van Nijkleaster.
Ondanks het feit dat het vanavond toch ook al weer laat is geworden, blijven we toch nog even na, om samen iets te drinken in een meer informele sfeer. Hiermee sluiten we vanavond het boeiende vergaderseizoen 2014-2015 van het stichtingsbestuur af.

Geen opmerkingen: