dinsdag 12 mei 2015

Tulpen in de stilte

Dinsdag 12 mei 2015
Veelkleurigheid in het Stiltecentrum

Ontmoetingscentrum
Voor de studenten van Stenden Hogeschool die op afzienbare termijn in het kader van onze 'Grand Tour' een periode in het buitenland gaan studeren, was er vandaag gelegenheid in het Ontmoetingscentrum in onze Leeuwarder hogeschoolvestiging om zich te laten vaccineren voor de regio waar deze studieperiode in het buitenland zal plaatsvinden.

Stiltecentrum
Naast de grote zaal van het Ontmoetingscentrum bevindt zich het Stiltecentrum, met daarin de islamitische, de boeddhistische en de christelijke gebedsruimtes. De deur van de deze laatstgenoemde stiltekapel staat vandaag uitnodigend open, voor alle studenten, medewerkers en gasten van Stenden Hogeschool, die deze stille ruimte graag willen gebruiken voor een moment van stilte, van meditatie, inkeer of gebed.

Kleurrijke hogeschoolgemeenschap wereldwijd
De inrichting is op dit moment oer-Hollands, met aan de voet van en op het altaar in deze stilteruimte een groot aantal verschillend gekleurde tulpen, die op deze wijze ook de kleurrijke, internationale en interculturele gemeenschap van studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool symboliseert.
We leven nu in de aanloop naar het Pinksterfeest, het feest waarin we ook denken aan de uitstorting van de Heilige Geest, die ons aanvuurt en helpt om vorm en inhoud te geven aan het Zendingsbevel of Zendingsopdracht, om het evangelie grenzeloos te verbreiden, wereldwijd. Ook dat is een 'grand tour'.

Geen opmerkingen: