maandag 6 april 2015

Ameland in zicht

Paasmaandag 6 april 2015 
Kwelders, Waddenzee en Vuurtoren Ameland zijn zichtbaar vanaf Zwarte Haan


















Toch nog een zonnige Paasdag

Na een verjaardagsvisite aan de overzijde van de vaart komen we rond het middaguur weer thuis. Vanmiddag en een deel van de avond zullen we als gezin thuis de Paasmaandag doorbrengen.
Naarmate de uren van deze 'healsnein' vorderen, wordt het lichter bewolkt en breekt de zon vaker tussen de wolken door.
We besluiten er in de tweede helft van de middag toch nog even met zijn allen op uit te trekken.
Even een frisse neus halen, en genieten van het zonnige voorjaarsweer op deze mooie Paasdag.

Kijk over de dijk
Eerst rijden we met twee auto's naar Onze Lieve Vrouwenparochie (ofwel: Froubuurt), waar we met zijn allen een bezoek brengen aan het graf van mijn vader, die ruim vier jaar geleden overleed.
Daarna rijden we door naar Zwarte Haan, waar we ter hoogte van het monument van 'De Slikwerker' eerst de Waddenzeedijk beklimmen, om daar te genieten van het buitendijks land achter de Friese Waddenzeekust. Het is laag water, en door het wisselend zachte en felle zonlicht dan in allerlei banen over 'Fryslâns bûtendyks lân' schijnt, kun je hier en nu genieten van de prachtige kleurschakeringen van het weidegebied, het kwelderlandschap en het slik verderop.
En omdat het zulk helder weer is, kun je op de horizon heel duidelijk ook het Waddeneiland Ameland zien liggen. Het Amelander strand, het bos, de bebouwing en ook de vuurtoren zijn nu duidelijk zichtbaar vanaf de hoge zeedijk bij Zwarte Haan.

Geen opmerkingen: