donderdag 5 maart 2015

Voorbereiden van een visitatie bij Stenden Hogeschool in Emmen

Woensdag 4 maart 2015
Achter een fraaie bouwwand vordert de bouw

Werk aan de 'winkel' in Emmen
Geruime tijd geleden zijn we reeds begonnen met de voorbereiding van de visitatie van de HBO-bachelor-opleiding International Business and Languages, die komend najaar zal gaan plaatsvinden in onze Stenden Hogeschoolvestiging in Emmen.
Vandaag ben ik in onze vestiging in Emmen werkzaam om met de opleidingsdirectie en met de panelsecretaris van de beoogde visitatiecommissie alle benodigde werkafspraken te maken voor het visitatieproject in de komende maanden.

Visitatievoorbereiding
We spreken onder andere over het beoogde visitatiepanel, over de visitatiedatum en de daarbij geldende termijnen; we bespreken de dagindeling en de deelnemersgroepen die aan deze visitatie deel zullen nemen, en we spreken af op welke wijze we de nog samen te stellen visitatiecommissie zullen voorzien van alle documenten die het panel te zijner tijd nodig heeft om zich op verantwoorde wijze een goed oordeel te kunnen vormen over de aantoonbare kwaliteit van deze mooie opleiding, die voor de huidige en toekomstige studenten een belangrijke bijdrage levert aan een verantwoorde loopbaan van deze nieuwe generatie beroepsbeoefenaars in Drenthe, in Nederland en tot in de verre buitenlanden.

Een uitdagende leeromgeving
In het hogeschoolgebouw valt momenteel vooral op dat er door bouwlieden met man en macht wordt gewerkt om ons hogeschoolgebouw verder uit te breiden en te verbouwen tot een prima geoutilleerd onderwijsgebouw, waarin het goed studeren en aangenaam vertoeven is. Studeren is voor docenten en studenten hard werken, en dan mag je als student en medewerker erop vertrouwen dat je hogeschool er alles aan doet om dat in een eigentijds gebouw te mogen doen, waarin alle faciliteiten up tot date zijn, opdat het voor de hand ligt dat je hier je werk en studie in een optimale werk- en leeromgeving kunt verrichten.
Achter de mooi gedecoreerde bouwschermen in het hogeschoolgebouw wordt momenteel dus hard gewerkt om studenten, medewerkers en al onze hogeschoolrelaties ook in de komende jaren een uitdagende leeromgeving te bieden.

Geen opmerkingen: