maandag 16 maart 2015

Tijdsbeeld in groen paars roze wit

Maandag 16 maart 2015

Tijdsbeeld van de Uniawei in Stiens

Hoe vang je de tijd in een beeld?

In de Veertigdagentijd, de Vastenperiode waarin we in de kerken met de liturgische kleuren over gaan van het groen van de weken van Verschijning, via het paars van de weken van de Passietijd, naar het wit van Pasen.

In de Verkiezingstijd, de tijd waarin we binnens- en buitenhuis, op tv en in printmedia, binnen en buiten de bebouwde kom voortdurend worden geconfronteerd met reclame, met grote verkiezingsborden, met verkiezingsposter, banners, banieren en vlaggen, die ons oproepen om vooral te gaan stemmen op partij .......

In de weken voorafgaand aan het Paasfeest, waarin we conform het Bijbelleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap in de doorgaande dagelijkse bijbellezing het bij deze tijd zo passende verhaal lezen van de uittocht van het volk Israël uit Egypte, van reis door de woestijn, de doortocht door het water, en inmiddels ook al van de intocht in het beloofde land Israël ('The Promised Land').

In de week die gisteren is begonnen met Zondag 'Laetare' ('verheug u'); de zondag waarop in het midden tussen het Paars van de Passietijd en het Wit van Pasen alvast met de liturgische kleur Roze iets van dat Wit van Pasen aan het licht komt.
In de week waarin halverwege deze week aanstaande woensdag de beide Verkiezingen zullen gaan plaatsvinden voor enerzijds de leden van de Provinciale Staten en anderzijds voor de leden van de Algemeen Bestuur van het Waterschap, waartoe wij komende woensdag naar het stembureau kunnen gaan met de twee verschillende Stempassen waarop op beide exemplaren de kleur Roze de gemeenschappelijke kleur is.

Bij de foto als tijdsbeeld:
  • Vanuit het groen verschijnen de paarse en witte krokussen.
  • Links aan de voet van het verkiezingsbord staat (rechts van de fietser) een reclamebord met daarop een poster van het in aanstaande mei georganiseerde Leeuwarder muziekfestival 'Promised Land'.

Geen opmerkingen: