dinsdag 17 maart 2015

Kiezen kan wel, stemmen nog niet

Dinsdag 17 maart 2015
De inventaris van het stembureau staat klaar voor morgen















Verkiezingen
Morgen zijn de twee verkiezingen voor enerzijds de leden van de Provinciale Staten en anderzijds voor de leden van het algemeen bestuur van de Waterschappen. Vandaag worden stembureau's al in gereedheid gebracht, zodat vanaf morgen in de vroege ochtend al kan worden gestemd op de kandidaten van de kandidatenlijsten.

Dichtbij de kiezers
Ook in Stenden Hogeschool te Leeuwarden is vandaag het stembureau klaargemaakt om morgenochtend tijdig open te kunnen gaan voor eenieder die in ons hogeschoolgebouw zijn of haar stem wenst uit te brengen. Ook door de stembureau's zo dicht mogelijk bij grote aantallen stemgerechtigde kiezers te brengen, wordt ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk kiezers worden verleid om tussen alle andere bedrijven door toch ook even hun stem uit te brengen op de belanghebbende partijen en de door deze partijen voorgedragen kandidaten.

Kiezen en dan stemmen
Rond het middaguur wandel ik door de brede gang van ons hogeschoolgebouw, en zie dan dat op het podium van het Auditorium inmiddels de inventaris is bezorgd en is geplaatst om morgen dienst te doen in het stembureau in ons Leeuwarder Stenden Hogeschoolgebouw.
Nog één nachtje slapen; dan is het zover dat iedereen met een Stempas (voor alle inwoners van de gemeente Leeuwarden) of met een Kiezerspas (voor inwoners van andere Nederlandse gemeenten) zijn of haar stem hier uit kan brengen.
Stemgerechtigden hebben thuis de betreffende Kandidatenlijsten ontvangen, waaruit een keus kan worden gemaakt.
Vandaag kun je dus al wel kiezen, maar nog niet stemmen.

Geen opmerkingen: