zaterdag 7 februari 2015

Dankdienst voor 50 jaar op Aruba en in Nederland

Vrijdag 6 februari 2015

Evangelist Dolfito Paesch wordt door ons gezegend tijdens de dankdienst














Verjaardagsfeest in de kerk
Namens de 'Volle Evangelie Gemeente Mosterdzaad Internationaal' zijn Durkje en ik door zijn echtgenote Diana uitgenodigd om vanavond in hun kerkzaal te Lelystad de dankdienst bij te wonen ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Dolfito Paesch, voormalig evangelist van deze kerkelijke gemeente te Lelystad, momenteel evangelist van de gemeente te Rotterdam. Deze Volle Evangelie Gemeente heeft haar moedergemeente in Amsterdam, haar Nederlandse dochtergemeenten in Lelystad en in Rotterdam, en haar buitenlandse dochtergemeenten in Suriname en in Frans-Guyana.
Evangelist Dolfito Paesch is deze week 50 jaar geworden, en ter gelegenheid van dit heugelijke feest biedt de gemeente van Lelystad hem als niet aangekondigde verrassing een feestelijke dankdienst aan in haar gemeentezaal, om met alle genodigden de Here te danken voor Zijn grote genade en goedheid, aan hem betoond.
Een aangenaam verrassend 'complot'

Het complot van Lelystad
Tegen het avonduur komen alle gemeenteleden met de genodigde gasten bijeen in het kerkgebouw, waar aan alle aanwezigen eerst een heerlijk warm buffet wordt geserveerd. Voortdurend arriveren ook de andere gemeenteleden en genodigde gasten om straks samen dit blijde verjaardagsfeest te vieren. Tegen 20.00 uur komt het bericht dat het echtpaar Dolfito & Diana bijna is aangekomen bij het kerkgebouw. De lichten gaan in het hele gebouw uit, en iedereen wacht in de duistere gangen op de komst van de jarige, die geen idee heeft wat de ware reden is van zijn onverwachte bezoek aan het kerkgebouw. Als Dolfito binnenkomt, gaan de lichten aan en heft iedereen een verjaardagslied aan. Dan begrijpt de jarig pas welk een feest hem hier vanavond zal worden aangeboden. Tijdens zijn korte reactie in de ontvangsthal noemt de aangenaam verraste jarige dit 'een groot complot'.

Dankdienst
Na alle individuele woorden van welkom en felicitaties wordt rond 20.30 uur begonnen met de dankdienst in de feestelijk versierde kerkzaal. De avonddienst wordt met een dankgebed geopend door Andri Alberto, de evangelist van Lelystad. Daarna volgt onder leiding van de eigen praiseband een gevarieerde sessie van gebed en lofprijzing, waarbij veel gemusiceerd, gesproken en samen gezongen wordt. Ook de kinderen van deze gemeente zingen een mooi lied voor de jarige evangelist Paesch.
Halverwege de dankdienst volgt een toespraak van de Amsterdamse evangelist-voorganger, apostel Adolphe Bakeman. Hij vertelt over de vele gebeurtenissen die zij als broeders-evangelisten-voorganger hebben meegemaakt tijdens hun geestelijk werk in Nederland en tijdens hun zendingsreizen naar onder andere de Antillen, in Suriname en in Frans-Guyana.
De kinderen zingen de jarige toe
Sprekers zegenen de evangelist
Daarna wordt iedereen uitgenodigd om de jarige en de gemeente toe te spreken. Een vroegere school- en sportvriend van Aruba en een bevriend echtpaar uit Lelystad die al jarenlang met de jarige op hebben getrokken, komen naar voren om te vertellen over hun ervaringen in het samen optrekken met de jarige. Ook ik wordt genodigd om als gast te speechen. Ik vertel over de wijze waarop en waar wij elkaar jaren geleden via mijn ouders hebben ontmoet in Drachten, en hoe waarde(n)vol onze verhouding in de loop van die alweer tientallen jaren zijn gegroeid, en wat onze ervaringen toevoegen aan ieders leven, denken en handelen.
Na deze drie toespraken worden we door evangelist-voorganger Bakaman uitgenodigd om als drie sprekers samen met de voorganger rond evangelist Paesch te gaan staan, om hem tijdens het zegengebed met zijn allen te zegenen voor alle komende levensjaren en voor het werk in de kerk en voor de zending dat hij in de toekomst nog mag verrichten. Dat Gods Zegen moge neerdalen op Dolfito en op zijn werk.
De bijbeltaart met bijbeltekst

Toosten bij de bijbeltaart
Daarna wordt de dankdienst beëindigd en is het de hoogste tijd om de grote en prachtige verjaardagstaart aan te snijden, die is opgebouwd in de vorm van een opengeslagen Bijbel.
Alle gasten krijgen een stuk taart en dan wordt het verjaardagsfeest bezegeld met een toost met bijbehorend glas champagne.
De avond wordt afgesloten in een meer informele setting, waarbij de praiseband voor de achtergrondmuziek zorgt, en er alle tijd is om elkaar te ontmoeten en om met elkaar in gewenste samenstellingen met elkaar op een herinneringsfoto te komen.
Het is al tegen het middernachtelijk uur als we dankbaar afscheid nemen van de jarige, van zijn familieleden en van onze gastvrije gastheren en gastvrouwen van deze vrolijke geloofsgemeenschap van de Volle Evangelie Gemeente Mosterdzaad Internationaal te Lelystad.

Geen opmerkingen: