donderdag 8 januari 2015

C'est une fête de faire ses études à Meppel

Donderdag 8 januari 2015
Wandschildering in Stenden Meppel

Speciaal traject
Vanmiddag ben ik voor een Voortgangsconsult in onze hogeschoolvestiging van Stenden Hogeschool te Meppel.
ITEPS - the International Teacher Education for Primary Schools - is het speciale traject dat onze Stenden-Bachelor-Opleiding tot leraar Basisonderwijs aanbiedt aan Nederlandse en aan internationale studenten die hier bij Stenden Meppel worden opgeleid om na hun afstuderen te gaan werken in 'International Schools', in binnen- en buitenland.

News
Onderweg van Leeuwarden naar Meppel houden de nog steeds schokkende nieuwsberichten van de autoradio me op de hoogte van de klopjacht van politie en leger in Noord-Frankrijk op de terroristen die gisteren een bloedige moordaanslag pleegden in het hoofdkantoor van het Franse mediabedrijf dat al tientallen jaren bekend staat om haar maatschappijkritische spotprenten.
Als ik in Meppel arriveer, ben ik na een radioloze ochtend door de autoradio weer even helemaal bij voor wat betreft dit schokkende nieuws van gisteren en vandaag.

Promotion
Onlangs hebben de wanden van de kantine van ons Meppeler hogeschoolgebouw nieuwe wanddecoraties gekregen, die geheel passen bij het internationale karakter dat deze internationale lerarenopleiding voor het basisonderwijs heeft.
Eén van deze wanddecoraties op een smaller wanddeel is een zwart-wit cartoon met Franstalige tekst. Wellicht vanwege de gebeurtenissen van gisteren en vandaag in Parijs en omgeving 'triggert' deze Franstalige zwart-wit cartoon me bij binnenkomst direct meer dan al de kleurrijke afbeeldingen op de lange zijwand van de kantine. Mijn aandacht wordt direct getrokken door deze promoprent:
Ca va bien à Meppel?
Très bien!
C'est une fête de faire ses études ìci.

Leren onderwijzen
Goed nieuws: het is (dus) een feest om hier in Meppel te studeren.
Van de studenten uit binnen- en buitenland weet ik uit de quality audits die we hier in de afgelopen jaren hebben gehouden dat onze (inter)nationale studenten het bijzonder waarderen om hun internationale lerarenopleiding hier bij Stenden Hogeschool in Meppel te mogen volgen.
Gelukkig, na alle schrik en emotie van gisteren en vandaag, weer even een teken van hoop; dat er toch nog zoveel plaatsen op deze wereld zijn waar jongeren van verschillende nationaliteiten dagelijks in vrede bijeen komen om zich - zoals ook hier bij Stenden Meppel - in deze uitdagende leer- en leefomgeving samen gedegen voor te bereiden op het werken in het internationaal basisonderwijs, waar ook ter wereld. ITEPS van Stenden Hogeschool in Meppel draagt zo ook haar maatschappelijk steentje bij aan onderwijs en zorg voor mens & wereld - wereldwijs en wereldwijd.

Geen opmerkingen: