donderdag 4 september 2014

Welkom (terug) in Stenden Hogeschool

Donderdag 4 september 2014
Een kleurrijk Welkom in het Stiltecentrum van Stenden Hogeschool



















Incoming students
Dat Stenden Hogeschool een internationale hogeschool is, merk je ook in de zomervakantie. Gedurende alle zomervakantieweken is Stenden Hogeschool geopend om vooral ook haar internationale studenten hartelijk te ontvangen. In deze stille zomerweken komen veel buitenlandse studenten vroegtijdig naar Leeuwarden om zich te installeren in hun studentenwoning, en om bijvoorbeeld ook alle praktische zaken rond school en wonen te regelen, om binnenkort goed voorbereid en goed toegerust te kunnen beginnen met hun nieuwe studie in Leeuwarden.

Verwelkoming
En niet alleen nieuwe internationale studenten worden in of na de zomervakantie verwelkomd. Ook de nieuwe Nederlandse studenten en ook de ouderejaars studenten en ook de Stenden-medewerkers worden dan weer verwelkomd; om met zijn allen uitgerust te beginnen aan het nieuwe collegejaar, dat deze week aanving.

Ontvangstkamers
In het hogeschoolgebouw worden studenten op diverse plaatsen verwelkomd en geholpen bij hun studie(her)start. Zo is er bijvoorbeeld een speciale ontvangstruimte waar alle buitenlandse studenten worden ontvangen, die afkomstig zijn uit landen buiten de Europese Unie. Voor alle arriverende studenten zijn er zo de specifieke plekken, waar zij terecht kunnen voor advies en begeleiding.

Wolkom
En niet alleen in formeel opzicht wordt iedereen verwelkomd. Ook in het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool in Leeuwarden wordt momenteel in stilte aandacht besteed aan alle Nederlandse en buitenlandse studenten en medewerkers die in en na deze zomervakantie (weer) in Leeuwarden arriveren.
In het Stiltecentrum staan bloemen en klompen op het altaar. De klompen zijn geschilderd in de kleuren van de vlag van de landen waar Stenden Hogeschool haar vijf Nederlandse en haar vier buitenlandse hogeschoolvestigingen heeft (in Zuid-Afrika, in Qatar, in Thailand en op Bali).
Boven op het altaar staat de verwelkoming - met de C boven de K - in twee talen: welcome & welkom.

Geen opmerkingen: