zondag 21 september 2014

Startzondag 2014 gaat linksom

Zondag 21 september 2014
Welkom op Startzondag 2014 in De Hege Stins van Stiens















Welkom
'Heer u bent welkom, welkom. U bent welkom, grote Koning.
Wij heffen onze handen op.  Naar de God van alle eeuwen.
Heer u bent welkom, welkom.  U bent welkom, zoon van God.
Wij richten heel ons hart op U.  U bent welkom in ons midden.'

Met deze woorden worden we vanmorgen allen welkom geheten bij aanvang van de kerkdienst op deze Startzondag 2014 in De Hege Stins van Stiens.

Links
Het drietal bestaande uit onze kerkelijk werker Tine de Vries en het predikantenechtpaar dominee Desirée Scholtens en dominee Jaap Overeem verzorgen dit jaar samen met de huisband United de Startzondag-kerkdienst.
Het thema van deze kerkdienst is 'Links?!'
Veel dingen gaan zoals ze gaan, of zijn zoals ze altijd zijn geweest. Maar hoe ziet geloof eruit als het eens ánders gaat, en hoe ziet de kerk eruit als dingen opeens niet meer vanzelfsprekend zijn?; als we op zeker moment alle mensen met één of twee linker handen hard nodig blijken te hebben? Daarover wordt vanmorgen tijdens een trio-preek van de drie voorgangers nagedacht aan de hand van het bijbelverhaal van de linkshandige Ehud.
 
Lees het liturgisch centrum
Het liturgisch centrum verwijst naar het vele dat in deze startdienst allemaal staat te gebeuren.
De huisband heet iedereen muzikaal welkom, de oude en grondig gerestaureerde kanselbijbel is weer terug op de preekstoel, de legpuzzel verwijst naar de succesvolle 24-uurs puzzelmarathon van Yvonne van Meeuwen van gisteren en vannacht, de nieuwe knielbank wacht op hen die gaan knielen voor belofte, zegen, dienst en trouw; de lichtjes staan klaar voor de kindernevendienst van de basisschoolgroepen 1 en 2, de nieuwste kanselbijbel ligt klaar om gelezen te worden, een lelie vertelt ons dat één van onze gemeenteleden in de afgelopen week is overleden, en de wijnfles met de wijnglazen zijn een voorteken van de toost op het nieuwe kerkelijke seizoen.
 
't Zal om ons zelve gaan
Eigenlijk is heel veel van deze startzondag wel gezegd met het tweede couplet van Lied 971, als we samen zingen:
 
'God wil aan ons telkens weer tonen dat Hij genadig is en trouw.
Dat Hij met ons samen wil wonen, geeft ons moed voor dit gebouw.
Maar niet met steen en hout alleen is't goede werk gedaan.
't Zal om onszelve gaan.'
 

Geen opmerkingen: