donderdag 26 juni 2014

Voortgangsconsult voor ITEPS in Emmen

Woensdag 25 juni 2014

In het Studielandschap van de OLB van Stenden Hogeschool te Emmen 


















Internationale lerarenopleiding
Vandaag komen we in de Stenden Hogeschool-vestiging in Emmen bijeen, om de voortgang op twee deelprojecten van ITEPS te bespreken. De Opleiding tot leraar Basisonderwijs (OLB) kent in onze Stenden-vestiging Meppel een speciaal traject 'International Teacher Education for Primary Schools', dat studenten opleidt voor een functie als leerkracht op internationale basisscholen in Nederland en/of in het buitenland.
De internationale lerarenopleiding voor het basisonderwijs is opgezet in samenwerking met buitenlandse lerarenopleidingsinstituten in Denemarken, Noorwegen en Zweden. In Nederland komen de studenten van dit speciale traject voornamelijk uit Nederland en Duitsland.

Speciaal traject
Nu dit speciale traject al enige jaren is aangeboden, is het moment gekomen om te onderzoeken of en op welke wijze dit traject kan doorgroeien naar een zelfstandige opleiding, die in samenwerking met onze Deense en Noorse partners kan worden aangeboden in Nederland, en in het buitenland.
Om dat op termijn te realiseren, worden ook gesprekken gevoerd met allerlei andere samenwerkingspartners in deze sector, en wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en naar de kwaliteitsvereisten waaraan zo'n internationale lerarenopleiding nationaal en internationaal moet voldoen in de ogen van bijvoorbeeld overheid, bedrijfsleven en internationaal opleidingsonderwijs.
Om te terug te blikken op wat er in de afgelopen maanden op dit gebied is gerealiseerd, waar we nu staan, en wat we op korte, middellange en lange termijn in het kader hiervan nu zouden moeten doen, komen we vandaag bijeen bij Stenden Hogeschool in Emmen.

Geen opmerkingen: