maandag 5 mei 2014

Begin van de meivakantie

Vrijdag 25 april 2014
Aankomst bij het hotel in Gosselies
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Werken
Na de werkdag op Stenden Hogeschool haal ik Durkje aan het eind van de middag af van het Friesland College, en dan vertrekken we direct voor de nu beginnende meivakantie.

Rijden
We rijden vanuit Leeuwarden naar een hotel in Gosselies, gelegen tussen Brussel en Charleroi. De hele dag al worden lange files voorspeld in midden- en zuid-Nederland, in verband met de vrijdagavondspits, in combinatie met de aanvang van de meivakantie. Die filevoorspelling wordt inderdaad werkelijkheid, want op verschillende plaatsen op onze route richting België krijgen we te maken met oponthoud wegens file. Bij Joure, bij Gorinchem, bij Breda en bij de Belgische grens wordt langzaam gereden. Het schiet dus allemaal niet op, maar we komen vooruit.
Overnachten
Vlak vóór de Belgische grens tanken en eten we, en dan rijden we België binnen. Door een verkeersdruk Antwerpen rijden we via de oostelijke ring van Brussel richting Charleroi. Iets ten noorden van Charleroi Airport ligt het Van der Valk-hotel in het dorpje Gosselies, waar we halverwege de avond na een autorit van 5,5 uur arriveren. We gaan direct naar bed, want morgenochtend om 4.30 uur moeten we al weer opstaan.

Geen opmerkingen: