zondag 6 april 2014

CNV Onderwijs brengt ook in Zwolle Talent in beweging

Zaterdag 5 april 2014

Een deel van de Onderwijsmarkt tijdens het pauzeprogramma



















Onderwijs, Ontmoetingen, Ontspanning en Ontdekkingen
Op uitnodiging van CNV Onderwijs ben ik als senior beleidsmedewerker Accreditatie van het stafbureau Quality Assurance van Stenden Hogeschool als workshopleider vandaag aanwezig bij de O-factordag 2014 in Landstede te Zwolle. Op twaalf plaatsen in twaalf Nederlandse provincies organiseert CNV Onderwijs deze O-factordag, met als thema: 'Talent in beweging'.
Honderden onderwijscollega's komen vandaag in beweging om elkaars talenten verder te ontwikkelen tijdens verschillende workshops en lezingen.
De O-factordag begint om 10.00 uur. Na een plenaire opening gaan de deelnemers driemaal in sessies van een uur uiteen naar workshops, lezingen en trainingen; met onderwerpen als: Werkdruk & werkplezier, De duurzame leerkracht, Talentontwikkeling en 21th Century skills. Tussendoor is een pauzeprogramma en kunnen de informatiestands van de Onderwijsmarkt worden bezocht.
Het wordt een ware O-dag, vol van Onderwijs, Ontmoetingen, Ontspanning en Ontdekkingen.

Toerustingsagenda voor Visitatie & Accreditatie in het HBO
De doelgroep van mijn workshop bestaat uit docenten en onderwijsondersteuners die werkzaam zijn in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO), alhoewel ook medewerkers van andere onderwijsvormen heel goed iets zouden kunnen halen & brengen in dit programma, wat tijdens deze workshop ook blijkt.
Deze workshop bied ik mede namens de Sectorraad Hoger Onderwijs van CVN Onderwijs aan.
  • Eerst geef ik een beknopt overzicht van het Nederlandse accreditatiestelsel, waarbij ik specifiek in ga op de kwaliteit van HBO-medewerkers.
  • Daarna inventariseren we wat die beoogde en te realiseren kwaliteit betekent voor onze Kennis, ons Inzicht, onze Vaardigheden en onze Houding.
  • Aan het eind van deze workshop bespreken we wat de inhoudelijke bijdrage van een afdeling personeelszaken (HRM) van een hogeschool kan zijn, en welke bijdrage de onderwijsvakvereniging CNV Onderwijs kan leveren met het oog op een Toerustingsagenda voor HBO-medewerkers, gericht op Kwaliteit, Visitatie en Accreditatie.

Geen opmerkingen: