maandag 23 december 2013

Kies je eigen kerstgeschenk @ Stenden & NHL Hogeschool

Maandag 23 december 2013 
Het Kennisplein tussen NHL Hogeschool & Stenden Hogeschool

Samenwerkende hogescholen
Kerst is zoals te doen gebruikelijk een jaarlijkse moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. 
Hoe is het gegaan, wat kwamen we tegen, waar hebben we van genoten en wat brengt de toekomst?
Zo ook voor de twee samenwerkende NHL Hogeschool & Stenden Hogeschool.

Terugblik op 2013
Voor onze beide hogescholen kwamen in het jaar 2013 veel dingen samen. 
We hebben tot onze tevredenheid weer duizenden nieuwsgierige studenten mogen verwelkomen.
Ook hebben we binnen al onze opleidingen weer duizenden ouderejaars studenten succesvol mogen begeleiden naar het afstuderen op het gewenste eindniveau. 
En last but not least hebben beide hogescholen in het afgelopen jaar de Instellingstoets Kwaliteitszorg doorlopen.

Gemeenschappelijk taak in het hoger onderwijs
In het afgelopen jaar hebben we ook aangekondigd als beide hogescholen nog meer dan voorheen de samenwerking op te zoeken.
De basis van deze samenwerking ligt in onze gemeenschappelijke maatschappelijke taak op het gebied van het hoger beroepsonderwijs, dat we in Nederland aanbieden in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Meppel en op Terschelling; en in het buitenland op onze international campus sites in Zuid-Afrika, in Qatar, in Thailand en op Bali.
De beoogde samenwerking willen we zoeken en uitbreiden om de kwaliteit van ons aanbod van onderwijs, onderzoek en dienstverlening verder te versterken, en om onze opdracht in en vanuit het hoger onderwijs nòg beter te kunnen uitvoeren.

Kerstkaart 2013
In het kader van deze samenwerkingsoperatie zijn en worden stappen gezet om elkaar beter te leren kennen en waarderen, en om te beoordelen op welke vlakken wij onze al langer lopende samenwerking verder kunnen uitbreiden. Daarin kun je grote, maar soms ook hele kleine stappen zetten, die alle er wel toe bijdragen dat je de gemeenschappelijkheid als studenten en als medewerkers ervaart.
Voor het eerst hebben beide hogescholen bijvoorbeeld gezamenlijk een kerstpakket samengesteld, dat vorige week door onze beide Colleges van Bestuur aan alle medewerkers van Stenden en NHL is aangeboden. Op de meegezonden kerstkaart 2013 zien we een cartoon van vrolijke ontmoetingen rond de kerstboom, op het Kennisplein tussen de beide hogeschoolgebouwen, op de Kenniscampus Leeuwarden. 
 
Kies uw eigen kerstgeschenk
Onder het motto van 'Kies uw eigen kerstgeschenk!' kunnen alle medewerkers middels de website van 'mijnpersoonlijkenoot.nl' uit een geprogrammeerd kerstpakkettenaanbod zelf een keus maken, teneinde hun eigen kerstpakket voor 2013 samen te stellen, met thema's zoals 'Rituals Sakura', 'Have Fun', 'Dutch Proof'. Daarnaast kun je ook kiezen uit een uitgebreid aanbod aan boeken en een Nationale tijdschriftenbon; en voor wie zijn hart openstelt en ook een (extra) bijdrage wil leveren aan de kerstactie 2013 van het Rode Kruis, bestaat hier de mogelijkheid om de waarde van dit kerstpakket te doneren aan de actie van Serious Request 2013 in Leeuwarden.

Geen opmerkingen: