zaterdag 21 december 2013

De klok rond biljarten voor Serious Request in Stiens

Zaterdag 21 december 2013 
3FM Serious Request - Rode Kruis in Stiens

Meedoen is de boodschap
In deze decembermaand moet je in Fryslân wel erg goed je best doen om een dag door te komen zonder Serious Request.
Als je de Friese dagbladen leest of Omrop Fryslân Radio & TV volgt, hoor en zie je allicht iets over Serious Request.
Als je de straat op gaat, zie je overal posters en banieren over Serious Request.
Als je deurbel klinkt, en je opent de voordeur, allicht dat er dan een kind of een tiener staat, die je vraagt om te sponsoren ten behoeve van zijn of haar aktie voor Serious Request. Er is maar één antwoord mogelijk: ja, meedoen!

Serious Request in Leeuwarden
Afgelopen week is Het Glazen Huis van de jaarlijkse decemberactie Serious Request door de Friese topturner Epke Zonderland gesloten op het Wilheminaplein te Leeuwarden.
De hele dag komen actievoerders en kijkers naar het Leeuwarder plein, om de opbrengst van hun actie te doneren voor het goede doel, of om zich te vergapen aan al die goede gevers en al die artiesten die in en bij Het Glazen Huis hun best doen om de opbrengst voor het Rode Kruis te maximaliseren.
Maar Serious Request is niet alleen in Leeuwarden.

Serious Request ook in Stiens
Vanmiddag staat een witte Range Rover van Rode Kruis-Serious Request op een parkeerplaats vóór het Sint-Vitushûs aan de Langebuorren in onze dorpskern van Stiens.
Als ik weer thuiskom, staat een tablet op tafel, met de doorlopende live uitzending van Serious Request vanuit Leeuwarden. Dan volgt vlak na mijn thuiskomst tussen de Leeuwarder bedrijven door een reportage van een actie in de provincie. De reporter meldt dat hij de stad Leeuwarden heeft verlaten en de polder in gaat, hij is in Stiens.
In ons plaatselijke café 'De Kern' is een biljartclub van zeven heren bezig met een biljartmarathon, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. De mannen worden gesponsord. Voor elke 'carambole' komt er geld binnen. De reporter interviewt de vermoeide mannen, die ondertussen onverstoord verder gaan met biljarten.
Hun achtste clublid is geëmigreerd naar Afrika, en volgt via een Skype-verbinding rechtstreeks de verrichtingen van zijn medeclubleden in dit Stienser dorpscafé. Ook hij wordt geïnterviewd, geeft aan dat hij nu toch eigenlijk er wel heel  graag even bij had willen zijn in Stiens.
Na dit interview vertrekt het mobiele reportersteam, om even later in het nabijgelegen Friese Sexbierum een volgende reportage live te produceren en uit te zenden, ook hier voor het goede doel en het goede gevoel.
 

Geen opmerkingen: