zondag 24 november 2013

Regiocomité Fryslân van de VU-Vereniging bijeen in Leeuwarden

Donderdagavond 21 november 2013

Regiocomité Fryslân vergadert in Stenden University Hotel














Evaluaties
Vanavond komen we als Regiocomité Fyslân van de VU-Vereniging bijeen in een vergaderzaal van Stenden University Hotel in Leeuwarden.
Na alle startpunten van welkom & opening, notulen, mededelingen en een lange lijst van ingekomen stukken evalueren we onze activiteiten van de afgelopen weken, zoals de eerste drieluiklezing van Albert Jan Maat, de Statutaire Ledenvergadering voor de in Fryslân wonende VU-Verenigingsleden, de 7e Sminalezing van dr. Meike Bartels èn de tweede drieluiklezing van prof. dr. ir. Rudy Rabbinge.

Publieksactiviteten
Daarna blikken we vooruit op de volgende bijeenkomsten die we als Regiocomité Fryslân zullen organiseren, zoals de Alumnibijeenkomst 2014, die eind januari 2014 zal worden gehouden bij de Leeuwarder Courant, waar VU-alumna Ines Jonker als journalist werkzaam is. Voorts selecteren we een spreker voor onze derde drieluiklezing over de Voeldselcrisis, waarbij de focus in deze derde publieksactiviteit voornamelijk op de rol van de consument zal liggen.

VU-Verenigingszaken
Medio december 2013 zal de landelijke Ledenraad van de VU-Vereniging weer bijeenkomen in haar reguliere najaarsvergadering. Daar zullen belangrijke beslissingen worden genomen inzake statutaire vernieuwingen binnen onze VU-Vereniging, in relatie tot de Vrije Universiteit, het VU-medisch centrum en de overkoepelende Stichting VU-VUmc.
Niet alleen binnen dit landelijk stichtings- en verenigingsverband, binnen de beide instellingen en binnen VU-conneted zullen die besluiten veel veranderingen teweegbrengen; ook voor ons Friese Regiocomité zal dat majeure veranderingen brengen. Enkele Regiocomité-leden treden af, er komen nieuwe commissie van de VU-Vereniging en van de Ledenraad, enkele huidige Ledenraadsleden zullen zich kandidaatstellen voor de nieuwe Ledenraad van de VU-vereniging, en de huidige statutaire positie en de personele bezetting van alle Regiocomite's in den lande zullen ook fundamenteel wijzigen.

Van september via december naar 2014
We bespreken de ingezette veranderingen, uitgaande van hetgeen op 6 september 2013 is besproken in de landelijke Ledenraad, en voorts met het oog op de beoogde besluiten die op grond van die voorgenomen besluiten finaal zullen worden genomen in de Ledenraadsvergadering van december 2014. Het jaar 2014 zal dan een overgangsjaar zijn van de oude naar de nieuwe situatie.

Geen opmerkingen: