zaterdag 30 november 2013

Met trots presenteren wij de eerste teksten van de Bijbel in Gewone Taal

Vrijdag 29 november 2013
Posters in het kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap te Haarlem


















Trots op NBG en BGT
Als ik de ontvangsthal van het kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in Haarlem binnen loop, valt mijn oog direct op de twee posters, die aan het plafond van de receptie hangen.
Het gaat hier om de promotie van de eerste teksten van een nieuwe bijbeluitgave, de 'Bijbel in Gewone Taal' (BGT), een duidelijke Bijbel voor iedereen, iets geheel nieuws, en direct bruikbaar en betrouwbaar als eigentijdse Blijde Boodschap in gewone taal ..... de Bijbel in Gewone Taal.
We komen hier in Haarlem vandaag als bestuur en directie bijeen voor de periodieke bestuursvergadering van het NBG. Vanzelfsprekend hebben we het ook over de mooie nieuwe uitgave van de eerste teksten van deze Bijbel in Gewone Taal, die sinds enkele dagen verkrijgbaar is bij het NBG en in de boekhandel. We zijn nu al trots op dit eerst resultaat. Dat belooft nog wat, als we volgend jaar - in het 200e bestaansjaar van het NBG - in ons jubileumjaar de complete Bijbel in Gewone taal zullen uitgeven.

Directie & bestuur
In onze bestuursvergadering komen vandaag de vaste agendapunten zoals te doen gebruikelijk aan de orde. Veel aandacht besteden we aan de verdere uitwerking van de nieuwe strategie van het NBG.
Ook bespreken we de doorgaande uitwerking van de plannen met betrekking tot het feestelijke jubileumjaar 2014, als we ons tweehonderdjarig bestaan zullen vieren.
Ook financiƫle zaken passeren vandaag de revue, zoals de actuele cijfers inzake fondsenwerving, het vaststellen van de NBG-Begroting voor 2014, de benoeming van een nieuwe accountant, en de evaluatie van het Nieuwe Generatie Fonds van het NBG.

Zorgen dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt
Er wordt nog gewerkt aan de voorbereiding van de verdergaande deskundigheidsbevordering van bestuursleden, dus ook onze bijscholing zal in 2014 vast en zeker een vervolg krijgen.
We zijn al bezig met het invullen van de vacatures voor 2014 in de Ledenraad van ons NBG-Verenigingsverband. We maken afspraken over de kennismaking met een kandidaat-Ledenraadslid.
En dan zijn de vergaderuren al weer voorbij en keren bestuur en staf weer huiswaarts na een lange werkdag. Als ik het gebouw weer uitloop, kijk ik nog even achterom, naar die mooie posters, vol trots, me realiserend dat het al die hardwerkende en kundige medewerkers nu al is gelukt om de eerste teksten van de Bijbel in Gewone Taal bij de mensen in Nederland en Vlaanderen te brengen, opdat velen zullen (blijven) zien en (blijven) ervaren dat Gods Woord ook in 2013 nog heel veel mensen aanspreekt!

Geen opmerkingen: