zaterdag 30 november 2013

Be a Hero, Take Action @ Stenden

Donderdag 28 november 2013
Aandacht en Actie binnen Stenden Hogeschool voor Serious Request 2013























Stop kindersterfte
3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp, die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.
De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december 2013 in het Glazen Huis in Leeuwarden verblijven, gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.

Stenden heroes take action
Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag dus ongeveer 2.200 kinderen. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen, en diarree breekt die weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden, sterven vaak door uitdroging.
Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.
Overal in Fryslân - en ook daarbuiten - worden al geruime tijd initiatieven ontplooid om straks heel veel geld bijeen te brengen, zoals dat inmiddels al enkele jaren in het kader van de landelijke Serious Request-actie gebeurde.
Ook binnen Stenden Hogeschool zijn inmiddels veel studenten en medewerkers in actie gekomen, om een bijdrage te leveren aan het succes van deze charitatieve december-aktie.

Wonka Bar
Stenden-studenten van de opleiding Vrijetijdsmanagement hebben zogenoemde 'Stenden Wonka Bars' laten ontwikkelen. Een Wonka Bar is een unieke en smakelijke chocolade-reep met gouden en zilveren wikkels, waarmee je leuke prijzen kunt winnen! Je maakt zo bijvoorbeeld kans op een ultiem 'leisure experience!' De opbrengst van de verkoop van deze Wonka Bars gaat naar Serious Request.

IHM Lecturers for Serious Request
Last Thursday lecturers of the Stenden Hotel Management School stepped out of their beloved comfort zone and gave an ‘alternative’ workshop for Serious Request. The objective was to collect as much money as they can. The workshops offered were: Kaatsen (Frysian sport), (Non verbal) Communication and Hospitality, Relaxing head/neck massage, American Exceptionalism, Games and Gaming, Surprise, Merengue/Salsa dance clinic, Photography, and a Dance clinic.

Stenden Run
Stenden-Studentenverenging Io Vivat organiseert een hardloop-evenement voor alle medewerkers en studenten van Stenden Hogeschool, in het tegenover de hogeschool gelegen Rengerspark. Sportievelingen kunnen tussen de 1 en 10 km hardlopen, en de sponsoropbrengsten hiervan zijn geheel voor het goede doel!

SUH Glazen Diner
Op 10 december 2013 komt de top van het Friese bedrijfsleven samen tijdens het Glazen Diner, hét netwerkdiner ten behoeve van Serious Request. Stenden University Hotel (SUH), het leerbedrijf van de Stenden Hotel Management School, organiseert dit diner in de kassen van kwekerij Empatec in Berlikum. De gasten kunnen een bijzondere avond verwachten in een unieke setting midden tussen het groen in de kas, in een heus glazen restaurant. Tafels voor tien personen worden verkocht voor € 1.500,- De opbrengst van dit prestigieuze diner gaat uiteraard naar het goede doel!

Serious Request Broodje
Studenten van de Stenden-opleiding Hoger Hotelonderwijs (HHO) runnen elke dag de Canteen, het bedrijfsrestaurant van Stenden Hogeschool. Speciaal voor het goede doel bedachten Stenden-HHO-studenten het 'Serious Request Broodje'; een overheerlijk broodje, dat dagelijks in de Canteen wordt verkocht! Ook de opbrengst van dit broodje draagt bij aan het succes van Serious Request 2013.

Geen opmerkingen: