dinsdag 5 november 2013

Bloemen voor Idsart Otte

Dinsdag 5 november 2013

Bloemen op het altaar voor Idsart Otte


Herdenkingsplek
Het is nog steeds heel stil in het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.
Al weer ruim twee weken is hier in de stiltekapel van onze hogeschool een bijzondere herdenkingsplek ingericht op en rond het altaar van het Stiltecentrum.
Buiten alle gebruikelijke drukte van een hogeschoolorganisatie kun je hier ieder moment van de dag in alle rust en stilte stilstaan bij het tragische overlijden van onze Stenden-student Idsart Otte, die onlangs om het leven kwam bij de verschrikkelijk binnenstadsbrand in het centrum van Leeuwarden.

Bloemen in de stilte
Stilstaan in stilte, in de stilte van herdenken, in de stilte van gedenken wie deze geliefde Idsart was, en wat Idsart Otte voor velen heeft betekend tijdens zijn studie en werk, en bovenal in de kring van zijn familie en vrienden.
In de afgelopen dagen is deze herdenkingsplek bezocht door studenten en medewerkers van onze hogeschool. Ze hebben hier stilgestaan bij de foto van Idsart, die ook vandaag nog op het altaar staat in het Stiltecentrum, omgeven door bloemen.

Stil zijn
De door de bezoekers geschreven teksten in het herdenkingsboek op het altaar getuigen van de gedachten en herinneringen, die het gevoelen van gemis zo treffend mogelijk trachten te verwoorden. En wie hier en nu geen woorden kan vinden voor dit verlies, rest de stilte ten overstaan van het portret van Idsart. Stil zijn, om te herinneren en om te herdenken, om de bidden en te snikken, om te gedenken, of .... alleen maar .. stil te zijn ......

Geen opmerkingen: