donderdag 21 november 2013

Bestuursvergadering Stichting Jabikspaad Fryslân

Dinsdag 19 november 2013
Een webpagina van de huidige website van het Jabikspaad













Websitebouw en beheer
Als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân komen we vanavond bijeen in de Jacobshoeve in Sint-Jacobiparochie. We hebben een webdesigner uit Het Bildt uitgenodigd voor een eerste, oriënterende gesprek over het vraagstuk waar we rekening mee zouden kunnen en moeten houden om over te gaan van onze huidige website naar een geheel nieuwe website. Aan de orde komt onder andere of en in welke mate wij zelf met behulp van een bijbehorend beheerprogramma de inhoud van de site willen, kunnen of moeten aanpassen. We zouden bijvoorbeeld zelf alle 'content' op de nieuwe site kunnen zetten, maar dat zouden we ook geheel uit kunnen besteden; en tussen die uitersten zijn nog allerlei tussenvarianten mogelijk.

Vooronderzoek
Omdat we al vele jaren optimaal gebruik maken van onze uitgebreide, bestaande website, die perfect wordt beheerd door onze ex-bestuursvoorzitter en huidig webmaster Klaas Dankert, is er op dit moment gelukkig geen noodzaak om op heel korte termijn een nieuwe website te laten bouwen, dus we zullen na dit eerste oriënterende gesprek ons verder oriënteren op alle wensen en mogelijkheden, die er op dit gebied zijn. Het beoogde resultaat van dit vooronderzoek is dat we op termijn met een nieuwe website voor de dag zullen komen, waarmee we dan weer jaren tot tevredenheid van onze websitebezoekers vooruit kunnen.

Kwartaalplanning
Een groot deel van onze vergadertijd is met dit onderwerp ingevuld, en er ligt nog een behoorlijke agenda met bespreekpunten. We spreken af dat we in elk geval drie maal een vergaderavond zullen hebben zoals vanavond, waarin we eerst een expert uitnodigen op het gebied van websitebouw en websitebeheer, en de rest van de vergadertijd zullen gebruiken om de voorliggende vergaderagenda in delen af te werken. Daar nemen we drie maanden de tijd voor.

Bestuurszaken
Nu ons bestuurslid Gosse Ytsma onlangs is afgetreden, achten we het wenselijk dat we ons stichtingsbestuur zullen uitbreiden met tenminste twee nieuwe bestuurders, want we hadden ook nog een bestuursvacature open staan. Dat biedt ons ook de gelegenheid om te heroverwegen of wij als stichting en bestuur op deze voet verder gaan, of dat we bijvoorbeeld met enkele werkgroepen gaan werken, die elk gelieerd zijn aan de portefeuille van een bestuurder. Ook hierover zullen we de komende maanden met elkaar in gesprek gaan. In de grote kring van Friese en Overijsselse pelgrims zullen er vast geschikte bestuurders en werkgroepsleden zijn, die zich voor een aantal jaren willen en kunnen inzetten voor een optimaal beheer en verdere uitbouw van het Fries-Overijsselse Jabikspaad.

Geen opmerkingen: