zaterdag 9 maart 2013

Eindelijk een eigen Bijbel

Zaterdag 9 maart 2013 

De Bijbel per Maand-Club van het Nederlands Bijbelgenootschap bestaat 40 jaar

Jubileumproject in Togo
De Bijbel per Maand-Club (BpMC) van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bestaat dit jaar 40 jaar! Met ruim 24.000 BpMC-leden die de Bijbel een warm hart toedragen, maken we het mogelijk dat veel bijbelprojecten gerealiseerd kunnen worden.
Deze maand vragen wij in het bijzonder je aandacht voor Bijbels voor gevangenen in Togo.

Nikabou
Joyce van de Veen is Manager Fondsenwerving en Communicatie bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Tijdens een NBG-werkbezoek in Togo sprak Joyce met gevangenisdirecteur Nikabou van de Tsévie-gevangenis in Togo over de achtergrond van de gevangenen. Nikabou vertelde: “Sommige gevangenen zitten hier voor enkele jaren, maar er zijn er ook die  levenslang hebben gekregen. Hun delict verschilt. De één heeft gestolen, een ander heeft geweld gebruikt, of heeft zelfs iemand vermoord.”

Adodo
Een gevangenisstraf overkwam ook Adodo. Twee lange jaren zat hij in de gevangenis, omdat hij gestolen had. Hij had in de gevangenis gebrek aan alles, zoals: frisse lucht, hygiëne, water en voedsel. De bijbelstudies van dominee Sikka in de gevangenis waren dan ook de lichtpuntjes van de week. Naast de regelmatige bijbelstudies bood dominee Sikka de gevangenen ook pastorale hulp.
Adodo zei tegen Joyce: “Toen dominee Sikka sprak over het Bijbelboek Romeinen, vers 12, heb ik mijn leven aan Jezus gegeven.” 
Adodo is nu een vrij man en de trotse eigenaar van een verkoopstalletje met schoenen, die hij verkoopt. “Ik lees elke dag in de Bijbel,” straalt Adodo: "Ik ben de Heer dankbaar voor mijn nieuwe leven.”

Bijbelprojecten in West-Afrika
In West-Afrika zitten nog veel meer mannen en vrouwen in de gevangenis, veelal onder mensonterende omstandigheden. Als Nedelands Bijbelgenootschap willen we in totaal aan 3.300 gevangenen bijbelstudielessen en ook een eigen Bijbel cadeau geven. 
Het doel dat we daar als NBG mee hebben is: Nieuwe kracht en hoop geven aan mensen, die zich momenteel op een dieptepunt in hun leven bevinden.

Voor € 5,- geeft je een Bijbel kado
Iedere maand kun je voor 5 Euro per maand via de Bijbel per Maand-Club een Bijbel aan iemand kado geven. Op deze eenvoudige manier zorg je ervoor dat mensen zoals Adodo beschikken over een Bijbel in hun eigen taal. 
Wereldwijd kost het vertalen, drukken en verspreiden van een Bijbel gemiddeld € 5,-. Een eigen Bijbel is een waardevol geschenk, dat veel levens ten goede verandert! 
Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de Bijbel per Maand-Club in Nederland werd opgericht. In die 40 jaar hebben we als Nederlands Bijbelgenootschap - dankzij de steun van duizenden leden (momenteel ruim 24.000 leden) - heel veel Bijbels kunnen verspreiden. 

De Bijbelverspreiding gaat door
Er zijn wereldwijd ongeveer 6.600 talen en daarvan hebben nog maar zo'n 2.500 talen inmiddels al een complete Bijbel of alvast een gedeelte van de hele Bijbel in hun eigen taal. Het bijbelwerk van het Nederlands Bijbelgenootschap is dus nog lang niet klaar, want we weten dat nog veel meer mensen verlangen naar een eigen Bijbel in hun eigen taal. 
Wil jij helpen om levens positief te veranderen door zelf Bijbels cadeau te geven aan mensen die graag ook een eigen Bijbel zouden willen hebben?

Geen opmerkingen: