vrijdag 15 februari 2013

Bestuursvergadering in Haarlem van het NBG

Vrijdag 15 februari 2013 
De Bijbel, het mooiste geschenk dat je iemand kunt geven













Bestuur
In het Haarlemse kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komen we vandaag bijeen in een bestuursvergadering. Het eerste deel van deze bijeenkomst wordt bijgewoond door management en staf, en het laatste deel van deze vergadering wordt in besloten kring met alleen bestuursleden gehouden.

Vrijwilligers en medewerkers
Het zijn vandaag vooral de medewerkers en de vrijwilligers van het NBG die in onze overleggingen centraal staan. Zo spreken we bijvoorbeeld over de aanstaande directiewisseling van de NBG-werkorganisatie en over de aanstaande bestuursvoorzitterswisseling van onze NBG-Vereniging. Ook de mogelijke invulling van nog een andere bestuursvacature op het gebied van 'Communicatie & Media' komt aan de orde.
Koningin Beatrix is de beschermvrouwe van het NBG. Aangezien Hare Majesteit de Koningin onlangs bekend heeft gemaakt dat zij het koningschap binnenkort zal overdragen aan de Prins van Oranje, bespreken wij welke acties daar voor ons als NBG-bestuur uit voort vloeien.
Een ander punt dat vandaag aan de orde komt, is het lidmaatschap van verdienste. We bespreken de procedure die we dit jaar zullen doorlopen om van de dit jaar voorgedragen kandidaten voor het lidmaatschap van verdienste te bepalen wie in het jaar 2014 mogelijk als 'Lid van verdienste' zullen worden benoemd.

Een mooier geschenk kun je niet geven
Andere onderwerpen die we vandaag bespreken, zijn van meer zakelijke aard. Zo besluiten we bijvoorbeeld akkoord te gaan met de door de UBS voorgestelde nieuwe statuten voor de United Bible Societies (UBS). Ook besluiten we tot onze aansluiting van het NBG bij Oikocredit, met name ook vanwege haar verbondenheid met kerken wereldwijd.
Een belangrijk punt is vandaag de bespreking van de actuele stand van zaken met betrekking tot de opbrengsten van fondsenwerving door en voor het NBG. Dit is een belangrijk aandachtspunt, omdat hier de bron ligt van alle bijbelwerk dat we graag in Nederland en ook wereldwijd willen verrichten. De Bijbel is toch immers het mooiste geschenk dat je iemand kunt geven!

Geen opmerkingen: