woensdag 23 januari 2013

Visitatievoorbereiding in Emmen

Woensdag 23 januari 2013 
Stenden Hogeschool in Emmen

Middag in Emmen
Vanmorgen werk ik in de Leeuwarder locatie van Stenden Hogeschool, maar vanmiddag ben ik op werkbezoek bij onze hogeschoolvestiging in Emmen.
We hebben hier vanmiddag het kennismakingsbezoek van de visitatiepanelsecretaris van de Netherlands Quality Agency (NQA), die hier eind maart 2013 met een visitatiecommissie op bezoek zal komen om de kwaliteit van de HBO-opleiding Commerciële Economie te beoordelen. Zo'n audit door een extern, onafhankelijk en gezaghebbend visitatiepanel wordt in het Nederlandse hoger onderwijs elke zes jaar georganiseerd, ten behoeve van het verkrijgen van het benodigde keurmerk van de overheid om deze opleiding de komende jaren te mogen blijven aanbieden.

Sneeuwvrij
Niet alleen Fryslân ligt bedekt onder een laag sneeuw. Ook de hele rit door de provincie Drenthe naar Emmen in de Nederlands-Duitse grensstreek betekent een schier eindeloze tocht door een besneeuwde provincie Drenthe. De wegen zijn al weer 'zwart', zoals ze de status van 'schoon van sneeuw' tegenwoordig noemen. Het vriest licht en een heerlijk aangename winterzon schijnt volop en laat het landschap glinsteren.
Ook op het campusterrein van Stenden Hogeschool ligt sneeuw. Het parkeerterrein en de wandelpaden tussen het parkeerterrein en de verschillende hogeschoolingangen zijn keurig geveegd, dus over de toegankelijkheid van campus en school niets dan goed. We kunnen er komen, we kunnen erin en we kunnen aan het werk!

Geen opmerkingen: