woensdag 30 januari 2013

Start Proefvisitatie Media en Entertainment Management

Woensdag 30 januari 2013 
Expositieruimte van Media en Entertainment Management















Klaar voor de start
Op de scheiding van ochtend en middag is het stil, heel stil, in de twee geschakelde zalen van Stenden University Hotel in Leeuwarden. Vanmorgen zijn collega's en studenten hier aan het werk geweest om de beide vergaderzalen in gereedheid te brengen voor de Proefvisitatie van de HBO-bachelor-opleiding Media en Entertainment Management van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Keurmerk voor hoger onderwijs
Eenmaal in de zes jaar moet elke graadverlenende opleiding in het Nederlandse hoger onderwijs worden geëvalueerd, beoordeeld en goedgekeurd om als een door de Nederlandse overheid erkende opleiding in de daarop volgende jaren te mogen worden aangeboden binnen het Nederlandse stelsel van hoger onderwijs.
Dit jaar is onze opleiding Media en Entertainment Management aan de beurt om te worden beoordeeld door een visitatieorganisatie, teneinde het vereiste keurmerk van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie te verdienen.

Generale repetitie
Vanmiddag zijn de laatste voorbereidingen getroffen en vanmiddag is als generale repetitie de zogenoemde Proefvisitatie aangevangen, om met elkaar te bekijken of de opleiding tijdig gereed is voor de visitatie en om met elkaar nog eens het hele draaiboek door te nemen van alle voorbereidingen en de uitvoering van zo'n voor de opleiding belangrijke visitatiedag.

Panelgesprekken
Aan de andere zijde van de flexibele tussenwand is een panelopstelling opgebouwd. Daar zullen vanmiddag, vanavond en morgen panelgesprekken plaatsvinden tussen een proefvisitatiecommissie en de afzonderlijke panels van studenten, afgestudeerden, werkveldvertegenwoordigers, management en docenten, die allen de te visiteren opleiding vertegenwoordigen.

Documentenstudie
Aan deze zijde van de flexibele tussenwand ligt een groot aantal documenten van de te beoordelen opleiding. Deze documenten zijn voor een deel als hard copy-versie in te zien en voor een deel (ook) in een digitale versie. Hier liggen bijvoorbeeld Onderwijsmoduulboeken, Notulen van de Opleidingsexamencommissie, Scripties van studenten, Onderwijsexamenreglementen, Beleidsdocumenten, Tevredenheidsonderzoeksrapportages, Toetsen en Studieboeken. Via een autorisatiecode is het mogelijk een groot aantal documenten digitaal te raadplegen, die op het netwerk van de hogeschool zijn opgeslagen voor dergelijke audits.

Aanvang Proefvisitatie
Op de scheiding van deze ochtend en middag is het hier nu stil. Straks zal het hier een drukte van belang zijn. Dan wordt het Proefvisitatiepanel hier ontvangen en ga ik ze briefen teneinde dit auditteam goed voorbereid aan haar werk te kunnen laten beginnen. Vanmiddag zal het audit team worden rondgeleid langs de diverse faciliteiten van de opleiding, waaronder het uitdagende leerbedrijf en de professionele studio. Vanmiddag wordt hier ook de eerste groep medewerkers van de opleiding verwacht om met het proefvisitatiepanel in gesprek te gaan over de uiteenlopende aspecten, die de kwaliteit van deze hogere beroepsopleiding bepalen.

Geen opmerkingen: