dinsdag 20 november 2012

Bertina Tilma exposeert in Stiens



Dinsdag 20 november 2012
Schilderij van Bertina Tilma

Autodidact
De Friese kunstschilder Bertina Tilma is in 1981 geboren in Dokkum. Ze groeide op in het Friese dorpje Hantum. Bertina is een autodidact. Wat ze ziet, schildert ze. Haar creativiteit  heeft ze van huis uit meegekregen. Als klein meisje was ze al bezig met kleur en compositie. Rond haar elfde levensjaar maakte ze haar eerste aquarel. Vanaf 2004 is schilderen haar passie geworden.
Ze gebruikt met name de techniek van het aquarelleren en schildert met acryl. Hierin heeft ze in de afgelopen jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Haar schilderstukken zijn fijn geschilderd, realistisch en daardoor herkenbaar. Ze benadrukt de kracht van de eenvoud.

Aquarel en acryl
Haar aquarellen zijn realistische kunstwerken van de natuur; met name landschappen, bloemen en dieren. De acryl-schilderijen zijn vaak van koeien en paarden en worden zwart-wit in een eigentijdse stijl afgebeeld.
Tot en met december 2012 exposeert Bertina Tilma enkele kunstwerken in het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel te Stiens.
In het gemeentehuis hangen onder andere enkele zwart-wit schilderijen van paarden en koeien, maar ook schilderijen in kleur – zoals bijvoorbeeld Friese zeilschepen (skûtsjes) – maken deel uit van deze schilderijententoonstelling in de hal van het Stienser gemeentehuis.

Geen opmerkingen: