dinsdag 18 september 2012

Bestuursvergadering Nederlands Bijbelgenootschap

Vrijdag 14 september 2012 
NBG-logo vóór het NBG-kantoor in Haarlem

NBG-kantoor in Haarlem
Voor het eerst na de afgelopen zomervakantie komen we als bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) weer bijeen. De bestuursvergadering vindt plaats in het kantoor van het NBG te Haarlem. Een respectabele agenda ligt voor ons op tafel. Er is in deze wereld en in deze tijd veel te doen voor ons bijbelgenootschap, dat ervoor staat en gaat dat de Bijbel de mensen in binnen- en buitenland bereikt en aanspreekt.

Communicatie
Eerst blikken we terug op de Ledenraad en de tweedaagse Bestuursconferentie, beide in juni 2012. Daarna verzorgt NBG-Regiocoördinator Wilma van der Veen een presentatie over de mogelijkheden voor eigentijdse communicatie via het binnenkort te lanceren nieuwe extranet voor de ongeveer 2000 vrijwilligers van het NBG.
Dit vergaderblokje sluiten we af met mededelingen en een overzicht van relevante correspondentie en contacten van de afgelopen zomermaanden.

Organisatiespecifieke zaken
Daarna volgt een serie onderwerpen van financiële aard, waaronder een Bestemmingsreserve, de 2e-Kwartaalrapportage, Fondsenwerving via het zogenoemde Nieuwe Generatiefonds en onze financiële participatie in diverse projecten en organisaties. Dan volgt een boeiend gesprek over nieuwe NBG-uitgaven en behandelen we enkele ingediende bespreekpunten van de NBG-Commissie Statuten. De vergadering sluiten we af met de bespreking van een aantal personeels- en bestuurszaken.


Na deze bestuursvergadering rijd ik naar Vierhouten, waar we vanavond, zaterdag en zondag als familie het weekend zullen doorbrengen in een groepsaccommodatie.


Geen opmerkingen: