vrijdag 31 augustus 2012

SSW 2012 @ Stenden van start

Maandag 27 augustus 2012 
Gelegenheid om kennis met elkaar te maken in de CanteenVroege vogels
Als ik tegen 7.30 uur het parkeerterrein van Stenden Hogeschool aan de Rengerslaan in Leeuwarden op rijd, komen de eerste studenten ook al op de fiets het parkeerterrein op. Je kunt zien dat ze nog niet precies weten waar ze langs moeten. Ze kijken tijdens het fiets zoekend om zich heen, waar ze worden verwacht.

SSW 2012 @ Stenden
Vandaag gaat de StudieStartWeek van Stenden Hogeschool van start. De StudieStartWeek is de algemene introductieweek voor alle beginnende eerstejaars studenten van Stenden Hogeschool. Het is de gelegenheid bij uitstek om de studentenstad Leeuwarden te ontdekken, om onze Stenden Hogeschool te leren kennen en om allerlei andere aspecten van het boeiende studentenleven te beleven.
In de komende werkdagen worden verschillende activiteiten ondernomen en evenementen bezocht. Je maakt onder andere kennis met je medestudenten, maakt kennis met het onderwijs en met de hogeschool. Verder zijn er diverse spelactiviteiten en uiteraard avontuurlijke studentenfeesten in de avonduren., want ook dat hoort er allemaal bij.

Host-students
De StudieStartWeek is een verplicht onderdeel van de studie en valt niet te vergelijken met een ontgroeningweek, zoals die door sommige studentenverenigingen worden georganiseerd. Het is een week van entertainment en kennismaking. Je krijgt als studiestarter in zo'n week belangrijke informatie, die je kan helpen bij de start van je studie. De indeling van de groepen gebeurt per opleiding doorgaans at random en en de meeste groepen krijgen voor de hele week twee begeleiders toegewezen. Dat zijn ouderejaars studenten van je opleiding - de 'hosts' - die de hele week met je mee gaan als gids, om je wegwijs te maken.

Klaar voor de start
Als ik vanmorgen door de Canteen van het bestuursgebouw naar het onderwijsgebouw loop, is het een drukte van belang in onze hogeschoolkantine. De studenten groeperen zich in groepen rond de tafels in de Canteen. Aan de kleuren van de shirts herken je de verschillende rollen die eerstejaars en ouderejaars studenten hier vervullen. De Stenden-roze shirts worden gedragen door de Host-students en aan de Stenden-paarse shirts herken je de eerstejaars studenten. Verder zie ik studenten van de studentenvereniging en ook hogerejaars studenten die deze StudieStartWeek organiseren en coördineren en hier en daar zie ik een enkele begeleidende docent.
De rollen zijn duidelijk, het programma is klaar, de studenten zitten klaar om van start te gaan; het is hier in de Canteen en ook elders in de hogeschool gezellig druk, dus het zal vast weer een fantastische StudieStartWeek worden.

Geen opmerkingen: