dinsdag 17 juli 2012

Atteljee exposeert in Stiens


Dinsdag 17 juli 2012
Zomerexpositie van Atteljee in de Openbare Bilbliotheek StiensKunstgroep Atteljee
Tot en met 28 september 2012 exposeren acht kunstenaars van de Leeuwarder kunstgroep ‘Atteljee’ van Talant hun kunstwerken in de Openbare Bibliotheek van Stiens. Vier van deze acht kunstenaars wonen in Stiens. Twintig Atteljee-kunstenaars werken in het atelier in Leeuwarden in hun eigen stijl. Zij maken kunstwerken voor uitleen, voor exposities en voor de verkoop. Naast deze geëxposeerde kunstcollectie is er in de Openbare Bibliotheek ook nog een kleine selectie voorwerpen van keramiek te zien, gemaakt door medewerkers van Talants Partoer uit Franeker.

Kleurrijke zomerexpositie
Deze kleurrijke zomerexpositie in de Stienser Openbare Bibliotheek toont kunstwerken van Willeke Slump uit Stiens, Kees de Haan uit Sint-Annaparochie, Rianna Bak uit Oude Bildtdijk, Marjanka de Leeuw uit Stiens, Josin Hoevenagel uit Stiens, Vera Heslinga uit Stiens, Erwin Plaisier uit Leeuwarden en Edward Jager uit Leeuwarden. De onderwerpen van deze werken zijn divers: van animatiefimpjes en stripfiguren tot andere culturen, bijvoorbeeld Egyptisch. De kunstwerken zijn kleurrijk, verrassend en hebben soms fraaie titels, zoals ‘Vissende nacht-zeemeermin’ (van Edward Jager). De kunstwerken zijn veelal gemaakt met acrylverf, op doek of op papier en in groot of klein formaat. Rianna Bak laat in Stiens ook één van haar lino-drukken zien.

Atelier en kunstuitleen
De Kunstgroep Atteljee is gevestigd in een dagbestedingslocatie van Talant in Leeuwarden, waar mensen met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding tekeningen, schilderijen en grafiek maken. Deze kunstwerken worden regelmatig geëxposeerd op verschillende plaatsen in de provincie. Daarnaast heeft kunstgroep Atteljee een kunstuitleen met wisselende werken. Het atelier en de kunstuitleen bevinden zich aan de Wijnhornsterstraat in Leeuwarden en zijn alleen op werkdagen geopend. Meer informatie over Atteljee staat op hun website: www.atteljeekunst.nl.

Geen opmerkingen: