maandag 25 juni 2012

Teamdag Quality Assurance in Leeuwarden

Maandag 25 juni 2012 
Voormalig Leeuwarder bijkantoor van de Utrecht


Jaarlijkse Teamdag
Binnen Stenden Hogeschool is het te doen gebruikelijk dat elke afdeling jaarlijks één teamdag buiten de hogeschool organiseert. Een dag ter eigen invulling door het team. Een dag waarin je in een meer informele setting activiteiten organiseert die bij voorkeur een teambindend karakter hebben. Na onze Teamdagen van 2009 en 2010 hebben we vorige jaar door omstandigheden onze teamdag helaas overgeslagen en pakken we vandaag de jaarlijkse draad weer op. Onze QA-Teamdag is vandaag in Leeuwarden.

Drijfveren
Vanmorgen beginnen we met een teambijeenkomst in één van de vergaderzalen van Post Plaza, het voormalige hoofdpostkantoor van Leeuwarden aan de Tweebaksmarkt. Samen met een collega-specialist van de Stenden-afdeling Human Resource Management en met een andere expert van '2engage organisatie advies' gaan we aan de slag met 'My Motivation Insights', over het herkennen, erkennen en benutten van elkaars drijfveer-profielen en kwaliteiten. We bespreken elkaars Drijfveer-profielen conform de systematiek van C.W. Graves, bespreken daarna ons Team-drijfveer-profiel, die de resultante is van onze individuele profielen en bespreken dan aan de hand van een teamprofiel van een collega-afdeling op welke wijze we aan de hand van hun en van ons profiel op grond van de Drijfveren-methodiek van Graves het beste kunnen inspelen op de wensen en op het gedrag van onze collega's, om samen tot een optimaal resultaat te komen. Een buitengewoon boeiend gesprek doet de ochtend bijkans ongemerkt voorbij vlieden. We sluiten deze ochtend af met een lunch in Brasserie Lourens van Post Plaza.

Rondje Leeuwarden Anders
Aan het begin van de middag ontmoeten we Carla Bison bij de Leeuwarder Blokhuispoort. Samen met twee andere gasten uit Hellevoetsluis gaan we met haar op stap door Leeuwarden in het kader van het door haar georganiseerde 'Rondje Leeuwarden Anders'. We gaan vanmiddag met Carla Bison op bezoek bij mensen in de Leeuwarder binnenstad, om hen te laten vertellen over het ambacht dat ze uitoefenen, over het gebouw waarin zij wonen of werken of over een prachtig aangelegde stadstuin. We beginnen bij de bijzondere antiekzaak 'Emmakade 2 Antiek'. Daarna bezoeken we 'Smoel' in de Nieuwe Oosterstraat, een kunstwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Voordat we een korte theepauze hebben bij Croissanterie Vittoria, gaan we nog op bezoek in het voormalige bijkantoor van de levensverzekeringsmaatschappij 'Utrecht' aan de Tweebaksmarkt. Bovenop dit Jugendstil-bedrijfspand (1904) staat een beeld van vier pelikanen, gemaakt door kunstenaar Joseph Mendes da Costa. Na de pauze wandelen we langs de Grote of Jacobijnerkerk en de Joodse school naar het Sint Anthony Gasthuis, waar we een rondleiding krijgen aangeboden, die wordt verzorgd door Brug Bouma, de gepassioneerde tuinman van dit monumentale gasthuis. Deze aangename teamdag sluiten we gevieren af met een drankje in Grand-Café De Walrus.

Geen opmerkingen: