dinsdag 5 juni 2012

Nieuwe computers in het Atrium van Stenden Hogeschool

Dinsdag 5 juni 2012
100 Nieuwe computers in het Atrium van Stenden HogeschoolNieuwe computers
In de maanden februari en maart 2012 heeft Stenden Hogeschool in Leeuwarden en in Emmen 400 computers en bijbehorende grote beeldschermen vervangen. Honderd van die 400 werden geïnstalleerd in het Atrium van Stenden Hogeschool te Leeuwarden. De overige 300 computers zijn geplaatst op de studenten-werkplekken in Informatica-leslokalen en op de werkplekken van medewerkers in beide Stenden Hogeschoolvestigingen. De vervanging van deze computers vond in Leeuwarden plaats in februari 2012 en in Emmen in maart 2012.

Extra studentenwerkplekken
Rikus Gerdes, student-lid en vice-voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad van Stenden Hogeschool, richt zich vooral ook op het vergroten van de studenttevredenheid in de hogeschool; op grond waarvan hij indertijd pleitte voor een uitbreiding van werkplekken in het Atrium te Leeuwarden. Zijn pleidooi resulteerde in de uitbreiding van 30 nieuwe werkplekken voor studenten in dit Open Leercentrum van onze hogeschool. De ondersteunende afdelingen Facilities en ICT zorgden samen voor het realiseren van deze nieuwe studieplekken, zulks geheel in de kleurrijke huisstijl van Stenden Hogeschool. Die nieuwe studiewerkplekken in het Atrium in Leeuwarden zijn officieel geopend door Rikus Gerdes, samen met de vice-voorzitter van het College van Bestuur, Klaas-Wybo van der Hoek

Ontmoeten en studeren in het Atrium
Rond het middaguur wordt hier in het Atrium vandaag hard gewerkt. Nagenoeg elke werkplek in in gebruik. Hier en daar zitten studenten nog met een extra, eigen laptop te werken tussen de vaste computeropstellingen. Op de werktafels zie ik onder andere Moduulboeken, multomappen, mobiele telefoons, flesjes water, schrijfmateriaal en al wat je als student verder nodig hebt om aangenaam te studeren. Mooi om te zien dat individuele studenten èn groepjes studenten in zo'n gezellige entourage een aantal van hun zelfstudie-uren actief doorbrengen. Bij het ontwerp en de bouw van dit Atrium heeft het 'elkaar ontmoeten' centraal gestaan. Goed om hier te zien dat die ontmoeting en het alleen of samen studeren hier zo goed uit de verf komt.

Geen opmerkingen: