zondag 15 april 2012

Chinees-Japans wokken met mem

Zaterdag 14 april 2012
Met vaardige hand werken bij de grillplaat

Opeinde
Ter gelegenheid van haar 76e verjaardag van aanvang volgende week biedt mem vanavond alle kinderen en alle kleinkinderen een Chinees-Japans buffet aan. Het is gelukt om op één kleinkind na iedereen vanavond om 18.30 uur bijeen te krijgen in het Golden Wok Paleis Opeinde, het Chinees-Japans Wok Restaurant in het Friese Opeinde. Nu staat Opeinde in deze regio wel bekend om de zomerse geur van haar grasdrogerij, maar van deze geur is in dit voorjaar nog niets te ruiken. Wel heeft een boer hier uit de streek onmiskenbaar de inhoud van zijn giertank uitgereden over het land hier in de buurt. Maar dat zal ons de pret niet drukken, want als we in het wokpaleis hartelijk welkom worden geheten door één van de Chinese medewerkers, treden we een eldorado van oosterse etensgeuren binnen. Het restaurant is al goed gevuld met gasten en je kunt zien dat gasten en personeel hier aangenaam met elkaar vertoeven.

Grillen en wokken
Als de rijke schare van kinderen en kleinkinderen vanuit alle windstreken is neergestreken in het restaurant, opent mem deze gezamenlijke avondmaaltijd voor onze familie. Dit wokrestaurant is opvallend goed voorzien van een uitgebreide keus aan kant en klare maaltijdcomponenten, aangevuld met lange koelmeubels vol allerhande soorten vlees, vis, groente en fruit. Voor degene die nauwgezet zijn of haar specifieke lievelingseten vergaart en ook voor de qua etenswaren meer avontuurlijk ingestelde familieleden is hier volop keus tussen standaardmaaltijden en culinaire maatwerkmaaltijden. Vijf koks doen zichtbaar hun best om voor alle gasten die maaltijdcomponenten op de brede grillplaat of in de wokpannen te bereiden, die ertoe bijdragen dat straks een heerlijke combinatie van smaak, kleur en geur op de etensborden wordt meegegeven. De Chinese kok die mijn visselectie grilt zorgt er met vaardige hand voor dat al na enkele minuten een overheerlijk resultaat op mijn bord ligt. Met een beetje smakelijke saus en een vleugje fijne kruiden ligt een mooie visschotel klaar voor consumptie.

Het goede leven vieren
En zo genieten we als familie vanavond allen van een feestelijke sfeer met lekker eten en drinken. Tot en met het moment van vertrek ervaren we ook de gastvrije sfeer van het vriendelijke personeel van dit Opeinder restaurant. En aan het eind van de avond wordt mem ook door het bedienend personeel nog feestelijk in het zonnetje gezet met een spetterende ijsfontein. We prijzen ons gelukkig dat we in zo'n goede sfeer samen mogen en kunnen genieten van de goede dingen van het leven. Zo vieren we samen het goede leven en de ons gegeven levensjaren.

Geen opmerkingen: