vrijdag 10 februari 2012

Vereniging Plaatselijk Belang Stiens 100 jaar

Vrijdag 10 februari 2012
Fanfareorkest Studio met dirigent Andries de Haan

Afgelopen woensdag 8 februari 2012 bestond onze Vereniging Plaatselijk Belang Stiens 100 jaar. Het bestuur heeft alle leden uitgenodigd om dit eeuwfeest vandaag met hen te vieren. Eerst verzorgt het Stienser fanfareorkest o.l.v. dirigent Andries de Haan een jubileumconcert in de Sint-Vituskerk van Stiens, waarna een receptie wordt georganiseerd in De Smalle Brug, het dorpsetablissement waarin onze vereniging al sinds haar oprichting de jaarvergaderingen belegt.

In de goed gevulde dorpskerk vangt het feestelijke concert van Studio aan om 19.30 uur. Samen met Durkje woon ik dit concert bij. Studio begint met een muzikaal intro. Daarna opent voorzitter Jaap Bams deze feestelijke bijeenkomst. Aansluitend worden de eerst twee muziekstukken gespeeld. In het tweede concertblok speelt Studio 'Wijzer (dan je was)', bekend van Nick & Simon, gevolgd door 'Summertime' van Georg Gerschwin. Daarna volgt een romantische vertolking van 'Het dorp' van Wim Sonneveld en het stevig, vrolijk en 'blier' (op zijn Fries) gespeelde mars 'Officer of the day'. De 'officer of today' Jaap Bams presenteert dan het jubileumboek dat de Vereniging Plaatselijk Belang Stiens vandaag publiceert. Het eeuwboek beschrijft in eerst instantie de geschiedenis van de Vereniging, maar daarmee natuurlijk ook de geschiedenis van ons dorp. De voorzitter biedt het eerste exemplaar van het jubileumboek aan aan Willem Jansma, de Stienser die 24 jaar lang bestuurslid was van Plaatselijk Belang, waarvan 12 jaar voorzitter van deze Vereniging.

Na dit bestuurlijk intermezzo speelt Studio het mooie lied 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' van componist Andrew Lloyd Webber, van de gelijknamige musical. Daarna volgt een medley van 'The Sound of Music' en het jazzy 'Suger Blues'. In het volgende concertblok speelt Studio de medley 'Brilliant Beatles', met allemaal bekende Beatles-songs. Prachtig en divers slagwerk zien en horen we als studio vervolgt met haar vertolking van 'Fascinating Drums'. Het feestconcert wordt afgesloten met 'Puttin' on the Ritz'.

Voorzitter Jaap Bams geeft het woord aan medebestuurslid Lammer Bakker, die het redactieteam van de jubileumbundel naar voren laat komen, om hen te bedanken voor het vele werk dat zij hebben verricht om de geschiedenis van de Vereniging Plaatselijk Belang Stiens in het eeuwboek op schrift te zetten. Na enkele dankwoorden wordt ook het Stienser fanfareorkest Studio met hartelijk applaus bedankt voor haar feestelijke muzikale bijdrage aan dit eeuwfeest, waarna het jubileum evenzo feestelijk wordt voortgezet in café De Smalle Brug, aan de overzijde van de straat.


Geen opmerkingen: