maandag 27 februari 2012

Spaardoosje Voor de verandering


Maandag 27 februari 2012
Spaardoosje voor de Veertigdagentijd van 2012

Begin Veertigdagentijd
Gisteren zijn in het kader van de eerste zondag in de 40dagentijd - zoals elk jaar - de Spaardoosjes bij aanvang van de ochtendkerkdienst weer uitgereikt aan onze gemeenteleden in De Hege Stins te Stiens.

Voor de verandering
Het thema van de Veertigdagentijd-campagne 2102 is ‘Voor de verandering’. In de 40dagentijd doen we dingen vaak net even anders. Door bijvoorbeeld bezinning en/of door te vasten richten we ons op God en op onze naaste. Zo leven we bewust toe naar Pasen, het feest dat èchte verandering mogelijk maakt. Dichtbij ons èn ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijke leven of in de situatie in hun land. Wij kunnen elkaar hierbij tot steun zijn. Wij blijven geloven; óók in verandering!

Spaar je mee?
De Spaardoosjes van Kerk in Actie werden gisteren uitgedeeld als bouwplaat. Je kunt het Spaardoosje uit de bouwplaat scheuren en dan in elkaar vouwen. Zo ontstaat een kartonnen spaarpotje met het appèl ‘spaar je mee?’ bij de geld-gleuf, waar je je gift in het spaardoosje kunt doen. Op de boven ingestoken achterzijde staat vermeld dat het hier om een spaaractiviteit gaat van ‘Kerk in Actie’, de afdeling van de Protestantse Kerk in Nederland, die zich wereldwijd richt op diaconaal werk en op zendingswerk.

De Vrolijkheid
Onze Diaconie zal in de wekelijkse Nieuwsbrieven van de Protestantse Gemeente van Stiens tijdens de 40dagentijd elke zondag melden voor welk project van Kerk in Actie we kunnen sparen in de gisteren uitgereikte spaardoosjes. Deze doosjes kunnen te zijner tijd met Pasen in onze beide kerken weer worden ingeleverd.  Gisteren stond bijvoorbeeld het werk van de ‘Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid’ (of kortweg: ‘De Vrolijkheid’) centraal. Deze stichting organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren die in asielzoekerscentra zitten. De Vrolijkheid biedt vluchtelingenkinderen de kans om voor de verandering eens niet met grote mensenproblemen bezig te zijn, maar gewoon weer even onbezorgd kind te zijn. Door te sparen en/of op andere wijze geld te storten willen we ‘Voor de verandering’ wat vrolijkheid brengen in het leven van een asielzoekerskind. Zo kunnen ook wij mensen worden, die verandering teweegbrengen in de wereld!

Van Aswoensdag naar Pasen
De 40dagentijd is al begonnen op Aswoensdag 22 februari 2012 en loopt tot en met Stille Zaterdag 7 april 2012. Op zondag 8 april 2012 is het Pasen.

Geen opmerkingen: