vrijdag 17 februari 2012

Bouw van Bewegingscentrum Leeuwarden gestart

Vrijdag 17 februari 2012
Heien van de eerste palen voor het Bewegingscentrum Leeuwarden















Bouw gestart
Inmiddels is gestart met de bouwwerkzaamheden van het 'Bewegingscentrum Leeuwarden', dat zal worden gebouwd aan de westzijde van de Rengerslaan, tegenover de NHL Hogeschool en ten noordwesten van Stenden Hogeschool. Initiatiefnemer is Joan Boelens, die ook de eigenaar is van het Bewegingscentrum Drachten. Het startschot van de bouw is gegeven door de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone. In de afgelopen week hebben de heiwerkzaamheden plaatsgevonden. De planning is dat het Bewegingscentrum in april 2013 gereed zal zijn.

Meer dan een sportschool
In het nieuwe Bewegingscentrum Leeuwarden is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor onder andere fitness, spinning en oosterse vechtsporten. Maar het wordt meer dan alleen een sportschool. Zo zal zich in dit centrum bijvoorbeeld een sportarts vestigen en ook de fysiotherapeuten van onder andere Cambuur en Topfysio krijgen hier hun vestiging. Er komt ook een sportarts in een sportmedisch centrum en het Medisch Centrum Leeuwarden vestigt hier een Centrum voor Obesitas.

Nieuw Kenniscentrum op Kenniscampus Leeuwarden
Studenten zullen in dit Bewegingscentrum Leeuwarden praktijkonderwijs volgen en in en vanuit dit centrum ook praktijkonderzoek doen. Maar voor de 22.000 Leeuwarder studenten is hier uiteraard ook volop de gelegenheid om te sporten. Zo wordt dit nieuwe Leeuwarder Bewegingscentrum op de Kenniscampus Leeuwarden een modern en sportief centrum, waarin onderwijs, gezondheid, innovatie, kennisontwikkeling en beweging samengaan. Als dit Bewegingscentrum volgend jaar gereed is, hebben we weer een belangrijke studentenfaciliteit toegevoegd aan de Leeuwarder Kenniscampus; niet alleen ten behoeve van onze studenten, maar ook voor andere belangstellenden die sportief actief zijn.

Geen opmerkingen: