woensdag 18 januari 2012

Janny van Lingen exposeert in De Hege Stins

Woensdag 18 januari 2012
Schilderij van Janny van Lingen














Het Palet
Elke woensdagmorgen komt Schildersgroep ‘Het Palet’ bijeen in ‘De Kampioen’ te Hijum om te schilderen. Het resultaat van deze schildersessies was in de maanden januari en februari 2011 te bekijken in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens. Van alle leden van deze schildersgroep hing hier toen een gevarieerd assortiment schilderstukken.

Duo-expositie
Na Pasen 2011 exposeren de leden van deze schildersgroep ieder afzonderlijk uitgebreider hun eigen werk in de kerk. Momenteel exposeren weer twee leden van deze schildersgroep van Hijum in de hal van De Hege Stins in Stiens. Het zijn Janny van Lingen en Gerrie Wiersma, beiden wonende in Stiens.

Janny van Lingen
Janny van Lingen en Gerrie Wiersma hebben gedurende twee winterseizoenen schilderles gehad van Bianca de Gier. Sinds september 2010 zijn Gerrie en Janny lid van de Hijumer schildersgroep Het Palet; een gezellige en meelevende club, waarin ze zich prima thuis voelen. Janny en Gerrie quilten samen met enkele anderen ook al ongeveer vijftien jaar. Beiden schilderen meestal met acryl. Ze ervaren het schilderen als een plezierige bezigheid. Op de afbeelding bij deze tekst zie je een schilderij van Janny van Lingen.

Geen opmerkingen: