zaterdag 14 januari 2012

Gerrie Wiersma exposeert in De Hege Stins

Zaterdag 14 januari 2012
De eerste streken wurde set op 'e Rypster polder - acryl - 2011


 












Het Palet
Elke woensdagmorgen komt Schildersgroep ‘Het Palet’ bijeen in ‘De Kampioen’ te Hijum om te schilderen. Het resultaat van deze schildersessies was in de maanden januari en februari 2011 te bekijken in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens. Van alle leden van deze schildersgroep hing hier toen een gevarieerd assortiment schilderstukken.

Duo-expositie
Na Pasen 2011 exposeren de leden van deze schildersgroep ieder afzonderlijk uitgebreider hun eigen werk in de kerk. Momenteel exposeren weer twee leden van deze schildersgroep van Hijum in de hal van De Hege Stins in Stiens. Het zijn Gerrie Wiersma en Janny van Lingen, beiden wonende in Stiens.

Gerrie Wiersma
Gerrie Wiersma en Janny van Lingen hebben gedurende twee winterseizoenen schilderles gehad van Bianca de Gier. Sinds september 2010 zijn Janny en Gerrie lid van de Hijumer schildersgroep Het Palet; een gezellige en meelevende club, waarin ze zich prima thuis voelen. Gerrie en Janny quilten samen met enkele anderen ook al ongeveer vijftien jaar. Beiden schilderen meestal met acryl, maar Gerrie schildert tegenwoordig ook wel met olieverf. Ze ervaren het schilderen als een plezierige bezigheid.

De Rypsterpolder
Eén van de schilderijen die Gerrie Wiersma op dit moment exposeert in De Hege Stins kreeg als bijschift: ‘De eerste streken wurde set op ‘e Rypsterpolder 29 nov. 2010’. Op het schilderij zie je de eerste schaatsers bij de molen van de Rypsterpolder, nabij het Friese Ryptsjerk. Het is een acryl-schilderij, gedateerd met het kalenderjaar 2011. De Rypsterpolder staat bekend als de plaats bij uitstek waar je al na lichte vorst kunt schaatsen. De dunne ijslaag op deze onder water gelopen polder leent zich er al snel voor om op te schaatsen. Zodra de eerste schaatsers hun streken op deze dunne ijsvloer zetten, is Omrop Fryslân TV erbij om daarvan de eerste filmbeelden te maken, die uiteraard nog dezelfde dag op de Friese televisie verschijnen.

Geen opmerkingen: