maandag 5 december 2011

De Praktijkinstructeur ... of: Chocola

Maandag 5 december 2011

Hij knikt, hij luistert
En legt uit
Oefent zijn geduld
Doet voor, laat zien
En altijd met begrip.

Onderwijs is bitterzoet
Is net chocola
Komt tegemoet aan vele smaken
Soms een beeje klassikaal,
En dan weer piebie-el
Je zou er haast verward van raken
Het is geen science fiction
Maar 'oefening baart kunst'
Wie kan er chocola van maken?

Wie kan er chocola van maken?
Dat kan Leendert Klaassens: de praktijkinstructeur in de keuken van het Stenden University Hotel van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Chocolade maken, dat is wat Leendert deed, met hulp van de studenten van het leerbedrijf van de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden Hogeschool. Klaassens heeft al een passie voor chocolade sinds Leendert in de horeca werkt. Hij heeft diverse dessertwedstrijden gewonnen en is bijvoorbeeld ook vier jaar als Pastissier lid geweest van het Nationaal Kookteam. Als iemand er chocola van kan maken, is het onze collega Leendert Klaassens wel.
En dat is ook bij Sinterklaas niet ongemerkt gebleven .....

Crisis ook in Spanje
Ook dit jaar komt Sinterklaas bij ons op werkbezoek in het Haakgebouw van Stenden Hogeschool aan de Rengerslaan te Leeuwarden. Waarschijnlijk heeft de uit Spanje afkomstige Sinterklaas zijn personeelsbestand ook moeten inkrimpen vanwege de wereldwijde crisis, die zeker ook Spanje raakt, want dit jaar laat Sinterklaas zich tijdens zijn bezoek aan Stenden vergezellen door maar één Zwarte Piet, waar ze de afgelopen jaren - in 2010 en 2009 - nog met z'n vieren kwamen.

Eén Piet
De nog in dienst zijnde Zwarte Piet moet er dus dit jaar een schepje bovenop doen, want als meewerkend Piet moet hij vandaag al het werk alleen verzetten. Maar dat drukt de pret van Piet en van onze collega's niet, want het werk gaat door en Sinterklaas en die ene Zwarte Piet zorgen ervoor dat alle handen van onze collega's goed worden gevuld. Sinterklaas en Zwarte Piet delen aan iedereen extra grote chocoladeletter'S' uit. In de luxe kadodoos zit een heerlijk geurende chocoletter 'S'.

Stenden Chocoladeletter-S
Deze chocoladeletters zijn gemaakt door praktijkinstructeur-patissier Leendert Klaassen. Deze Stenden-Chocoladeletters zijn gemaakt van pure chocolade met een vulling van melkchocolade met caramel, met geroosterde cacaobonen en met krokantjes van koek. Dat belooft momenten van puur genot; smullen dus!

De S van ..?.. maakt het verschil
Tegelijk met de geschonken chocoladeletters wordt ook een kleurrijke flyer uitgedeeld, waarop bovenstaand Sinterklaasgedicht staat afgedruk en waarop informatie over de producent en over de afzenders wordt vermeld. Het gedicht sluit af met een smakelijke groet van Piet en Sint, mede namens het College van Bestuur, waarvan behalve Klaas-Wybo van der Hoek ook Leendert Klaassen lid is, maar wel een andere Leendert Klaassen, dan de chocolademaker Leendert Klaassens. Hun namen verschillen op slecht één letter: de 'S'. Alle collega's krijgen vandaag een chocoladeletter 'S'. De 'S' van Sinterklaas, de 'S' van Stenden en de 'S' van Smullen. Heerlijke smulgroeten dus van drie klaaSSen: Leendert Klaassen, Sinterklaas en Leendert Klaassens, 'all working @ Stenden'. Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: