donderdag 3 november 2011

Benoemingsadviescommissie van de Ledenraad VU-Windesheim

Woensdag 2 november 2011

Benoemingsadviescommissie
Als leden van de Benoemingsadviescommissie van de Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim komen we vanavond bijeen met een aantal bestuurders van de Vereniging, tevens leden van de Colleges van Bestuur van de Vrije Universiteit en van de Christelijke Hogeschool Windesheim. We komen bijeen om vanavond het benoemingsproces voor de leden van de Raden van Toezicht binnen ons Verenigingsverband met elkaar te bespreken. De bijeenkomst vindt plaats in de VU op de VU-campus te Amsterdam. De Benoemingsadviescommissie, waarvan ik voorzitter ben, bestaat uit totaal drie leden van de Ledenraad van de Vereniging.

Splitsing
Nu we voornemens zijn om de instellingen van de Vereniging statutair af te splitsen van de Vereniging, heeft dat ook consequenties voor de huidige Raad van Toezicht van de Vereniging VU-Windesheim, waaronder de instellingen VU, VU-medisch centrum en Windesheim ressorteren. Als onze Ledenraad medio december aanstaande besluit dat deze splitsing een feit wordt, heeft dat veel consequenties op o.a. organisatorisch gebied. Het is belangrijk dat we nu alvast de nodige maatregelen nemen, opdat met ingang van de beoogde splitsingsdatum van 1 januari 2012 de meest essentiële zaken op orde zijn.

Twee nieuwe stichtingen
Als met ingang van volgend kalenderjaar een nieuwe stichting wordt gevormd waarin de VU en het VU-mc worden ondergebracht en er gelijktijdig een nieuwe stichting wordt gevormd voor Windesheim, moeten de benoemingen van bestuurders en van de drie Raden van Toezicht tijdig hebben plaatsgevonden. Over de wijze waarop dat binnenkort zal plaatsvinden, voeren we vanavond overleg.

Raden van Toezicht
Eerst bespreken we de te volgen procedure voor de benoeming van alle leden van de drie nieuwe Raden van Toezicht. Daartoe spreken we over de voorliggende drie verschillende profielschetsen voor de te benoemen leden van de Raden van Toezicht. Ook de daarbij door onze Benoemingsadviescommissie te volgen procedure voor dit bijzondere proces komt aan de orde. Vervolgens bespreken we welke zittende leden van de Raad van Toezicht van de Vereniging opteren voor een nieuwe benoeming in één van de drie nieuwe Raden van Toezicht en welk huidig Raadslid of welke huidige Raadsleden mogelijk als linking pin zullen gaan functioneren tussen enerzijds een Raad van Toezicht van één van de beide stichtingen en anderzijds de Raad van Toezicht van de VU-Vereniging.

Vacatures en Remuneratie
Nu bekend is welke zittende Raadsleden opteren voor een nieuwe positie, hebben we ook zicht op de vacatures die ontstaan in alle drie nieuwe Raden van Toezicht. We bespreken het proces van werving, selectie en benoeming van deze nieuwe kandidaten, waarnaar inmiddels een zoekopdracht is uitgezet. Afsluitend komt ook het Remuneratievoorstel met betrekking tot de leden van de drie Raden van Toezicht aan de orde.

Vervolg
Aan het begin van dit werkoverleg bespraken we kort de stand van zaken en de voortgang op de herstructurering van de Vereniging VU-Windesheim, waarbij we specifiek aandacht besteedden aan de commissie die we binnenkort installeren, die omtrent deze herstructuring met een aantal herinrichtingsadviezen zal komen. Aan het eind van deze avondbijeenkomst bespreken we nog geruime tijd de correspondentie in Verenigingsverband over het voorgestelde lidmaatschapsmodel, dat medio december 2011 ook in de eerstvolgende vergadering van de Ledenraad ter tafel komt. Als we tenslotte ook alle werkafspraken voor de komende weken hebben gemaakt, sluiten we deze bijeenkomst.

Geen opmerkingen: