zondag 11 september 2011

NBG-bestuursvergadering in Haarlem

Vrijdag 9 september 2011

In het kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) te Haarlem komt vandaag het NBG-bestuur bijeen. Het is de eerste bestuursvergadering van dit werkseizoen, na enkele weken zomerreces. We zijn blij dat vanaf heden ook het nieuwe bestuurslid Anne Westerduin tot ons bestuur is toegetreden. Haar expertise-profiel op het gebied van vrouwen, media en communicatie is een mooie aanvulling op de profielen van de huidige bestuursleden.

Aan de hand van uiteenlopende interne en externe informatie en mededelingen blikken we terug op alle relevante gebeurtenissen en de voortgang van ons werk in de afgelopen zomermaanden. We spreken bijvoorbeeld over het XNoizz Flevofestival 2011, de BibleDate, fondsenwerving en enkele personele zaken. Ook komt de voortgang op samenwerking met enkele partners zoals Katholieke Bijbelstichting, Jongbloed, Vlaams Bijbelgenootschap, Bijbels Museum, Ark Mission, Wycliffe Nederland, Bureau Nassau, Evangelische Omroep en de Unie NZV aan de orde.

Meer specifiek gaan we in op het maken van verantwoorde keuzes bij de ondersteuning aan internationale bijbelgenootschapsprojecten in het NBG-werkverband van de United Bible Societies. Daarna bespreken we het actuele overzicht van de voorbereiding van het NBG-jubileum 2014, het jaar waarin het Nederlands Bijbelgenootschap 200 jaar bestaat. Ook de eerste versie van de beleidsnotitie over het mogelijk verstrekken van leningen op bijbelprojecten wordt inhoudelijk besproken.

De laatste bestuurszaken die we bespreken, betreffen de voorbereiding van de aanstaande Ledenraadsvergadering, de bestuursvergaderagenda voor het komende kalenderjaar en de kandidatuur voor de vacatures die dit jaar zullen ontstaan door statutair aftreden van Ledenraadsleden. Als alles is besproken en als alle werkafspraken zijn gemaakt, wordt de vergadering afgesloten met een korte meditatief moment over dieren in de Bijbel.

Geen opmerkingen: