vrijdag 22 april 2011

Voorzittersoverleg met Paasverhaal in Amsterdamse Thomaskerk

Woensdag 20 april 2011


Als het niet rechtsom kan, dan moet het maar linksom. Zo is het ook aan het eind van de middag als ik op de autoradio hoor dat er een auto-ongeluk is gebeurd in de Amsterdamse Coentunnel en de vertraging op de westelijke ringweg dientengevolge zeker een uur is. Ik kies derhalve niet voor de westring, maar de Amsterdamse oostelijke ringweg om naar de Thomaskerk in Amsterdam-Zuid te rijden. Daar voeren we vanavond het Voorzittersoverleg van de Vereniging VU-Windesheim. Hier komen de voorzitters van de Regiocomité's bijeen, waarbij ik als voorzitter het regionaal verband van de provincie Fryslân vertegenwoordig.


We zijn in gesprek met de beide bestuursvoorzitters van de Vereniging VU-Windesheim: René Smit en Elmer Mulder. Op de agenda staat eerst een mogelijke governancewijziging, die het verenigingsbestuur momenteel voorbereidt met betrekking tot de relatie van de afzondelijke instellingen (VU, VUmc en Windesheim) tot de Vereniging. Het tweede deel van de agenda betreft een tussenevaluatief gesprek over het functioneren van VUconnected. De beide onderwerpen zullen in juni 2011 verder uitgewerkt op de agenda staan van de landelijke Ledenraad van onze Vereniging. Duidelijk wordt vanavond dat we nog niet klaar zijn om de diverse scenario's zonder verdergaande voorbespreking al voor te leggen aan de Ledenraad, dus besluiten we dat we in de maand mei 2011 een volgend Voorzittersoverleg beleggen om dat wat we vanavond bespraken mee te nemen in de scenario's, die daarna zo mogelijk wel kunnen worden voorgelegd aan de eerstvolgende Ledenraadsvergadering.


Na het Voorzittersoverleg en een bilateraal overleg met de directeur van VUconnected, maak ik nog graag gebruik van het aanbod om het laatste deel van "Het verhaal van Pasen" bij te wonen, hier in de Amsterdamse Thomaskerk. Het betreft een programma van Ruben van Zwieten in het kader van "Zingeving Zuidas". Het programma bestaat uit een Paaslezing en muziek van Hrafnhildur Arnadottir (sopraan), Hanna Rijken (fluit) en Junko Sakakibara (continuo). De verhaaldelen worden afgewisseld met (slot)koralen en aria's uit de Mattheüs Passion en uit de Johannes Passion, beide van Johann Sebastiaan Bach. Een goed gevulde kerkzaal leest mee en luistert. Mooi om te zien dat hier ook veel jonge mensen hun belangstelling tonen voor "Het verhaal van Pasen".

Geen opmerkingen: