vrijdag 25 februari 2011

New General Secretary of United Bible Societies

Donderdag 24 februari 2011

Sinds het begin van dit kalenderjaar heeft "United Bible Societies" (UBS) een nieuwe 'General Secretary'. Tijdens de '8th World Assembly of the United Bible Societies' zijn deze nieuwe General Secretary Mike Perreau en zijn echtgenote Deborah geïntroduceerd in dit wereldwijde verband van bijbelgenootschappen. De UBS is de internationale koepelorganisatie voor de wereldwijd 145 aangesloten zelfstandige bijbelgenootschappen. Ook ons Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is één van de leden van de United Bible Society.

Mike Perreau is geboren in Maleisië en is rooms-katholiek opgegroeid in Maleisië, waar de moslim-gemeenschap in de meerderheid is. Als jongeman kwam hij naar Groot-Brittannië om daar op een universiteit te gaan studeren. Daar kwam hij in aanraking met de Baptisten-gemeenschap, die een belangrijke bijdrage leverde aan zijn persoonlijke geloofsgroei. Zijn Britse echtgenote Deborah en Mike hebben zich veel ingezet voor zending en evangelisatie. In de 80-er jaren startte hij een eigen bedrijf, dat hij inmiddels ook al weer verkocht. Mike reisde veel, heeft veel ervaring op 'cross-cultural' gebied en is regelmatig ingezet op plaatsen waar oplossingen gezocht werden op het gebied van conflicthantering en vredesbesprekingen. Zijn nieuwe uitdaging ligt nu dus bij de United Bible Society.

Vanaf zijn aanstelling is Mike Perreau op werkbezoek bij een aantal UBS-ledenorganisaties en andere relaties, die van groot belang zijn voor het werk van United Bible Societies. Omdat het Nederlands Bijbelgenootschap één van de grote ledenorganisaties van de UBS is, legt Perreau vandaag en morgen een kennismakingsbezoek af bij het NBG in Haarlem. Vanavond zijn we als leden van het Management Team en van het Bestuur van het NBG bijeen in restaurant Boschbeek te Santpoort-Zuid om kennis te maken met deze nieuwe General Secretary van de UBS.

Een mooie gelegenheid om persoonlijk met elkaar kennis te maken, om Mike Perreau te vertellen over de karakteristieken van het NBG en om met elkaar nader te spreken over de ontwikkelingen in UBS-verband en over de uitdagingen en strategische keuzes voor UBS en NBG in de komende jaren. De basis voor een goede samenwerking in internationaal verband is vanavond gelegd in een goede sfeer, waarin we elkaar veel hebben verteld over elkaars bijbelwerk.

Geen opmerkingen: