zondag 16 januari 2011

Sing In over Gemeenschap in Stiens

Zondag 16 januari 2011

De Gemeentedienst van vanavond in De Hege Stins te Stiens wordt door de Evangelisatiecommissie georganiseerd. Deze avondkerkdienst is een Sing In, waaraan de groep "Majim" uit Koudum medewerking verleent. Sjonggroep Majim bestaat al bijna 25 jaar en deze ruim dertig leden tellende muziekgroep staat onder leiding van dirigente Jannie Kramer-Gietema. Door haar gedrevenheid en enthousiasme zetten de zanggroepsleden zich ook vanavond met veel plezier in voor het ten gehore brengen van de door hen te zingen liederen

Het thema van deze dienst is: "Gemeenschap zijn". Voorganger is dominee Jaap Overeem. Onze predikant begint de dienst met enkele vraaggesprekjes in de kerkzaal, waarin hij de aanwezige gemeenteleden vraagt wat hen ertoe heeft bewogen om hier vanavond te komen en/of wat misschien toch zelfs een drempel is geweest om er vanavond misschien niet bij te zijn. In de beantwoordingen beluister ik meer motivatoren dan belemmeringen, maar goed, dat komt natuurlijk deels ook omdat je het hier vraagt aan de mensen die wel zijn gekomen. Toch goed om de dienst zo eens te beginnen met een korte vraagstelling, want iedereen is direct aan het begin al aan het denken gezet over de eigen drijfveren.

We luisteren naar de mooie muziek van Majim, er wordt gebeden, uit de Bijbel gelezen, we luisteren naar een meditatie en we zingen regelmatig met elkaar, want het is immers een Sing In. Aan het eind van de dienst krijgen we allemaal de gelegenheid om op een briefje een persoonlijke voorbede te schrijven. Tussen het eerste en het laatste couplet van het gezongen gebed "Abba Vader" legt iedereen zijn of haar voorbede op een blauw doek in het midden van de kerkzaal. Zo worden al onze voorbeden van de hele gemeenschap in het gewikkelde doek verzameld.

Aan het eind van de kerkdienst zingen we elkaar de zegen toe. Daarna drinken we met zijn allen koffie in de ontvangsthal van het kerkgebouw, waarbij er ook volop gelegenheid is om kennis te maken met de leden van de zanggroep uit Koudum en met alle andere kerkgangers die van buiten onze gemeente vanavond ook te gast zijn.

Geen opmerkingen: