vrijdag 8 oktober 2010

Uitreiking Propedeusecertificaten bij Hanzehogeschool Groningen

Vrijdag 8 oktober 2010

Om half drie opent de Teamleider a.i. van het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen vanmiddag de bijeenkomst, waarin de propedeusecertificaten worden uitgereikt aan ongeveer 30 studenten van de opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening. In zijn openingstoespraak wordt gewezen op de grote overgang, die eerstejaars studenten doorgaans ervaren als ze vanuit het MBO, HAVO of VWO gaan studeren in het hoger onderwijs. Maar hier zijn vanmiddag dan díe studenten aanwezig, die hebben bewezen dat ze deze overstap met succes hebben gemaakt en dat ze klaar zijn om nu ook de hoofdfase van hun hogere beroepsopleiding met succes te gaan doorlopen.

Na deze openingsspeech worden de propedeusecertificaten in het bijzijn van familie en vrienden uitgereikt aan de aanwezige studenten. De mentoren van de studenten en enkele vervangers van de afwezige mentoren reiken de certificaten uit. In kleine groepen komen de studenten achtereenvolgens naar voren, waarna iedere student persoonlijk wordt toegesproken en gefeliciteerd. Durkje en ik zijn er vanmiddag ook bij, omdat Baukje vanmiddag één van deze studenten is, die mede middelpunt is van deze feestelijke bijeenkomst. Drie van de aanwezige studenten - waaronder ook Baukje - worden in het bijzonder in het zonnetje gezet, omdat zij alle drie cum laude (met lof) hun propedeuse hebben verdiend. Met lovende woorden van de mentoren, met een bijzondere vermelding op hun propedeusecertificaat en met een boeket bloemen worden deze drie studenten gelauwerd.

Alle studenten die vanmiddag hun propedeusecertificaat in ontvangst nemen, worden uitgedaagd om vooral serieus werk van hun studie te maken, waarbij de focus vooral zou moeten zijn om naar excellentie te streven. Het Instituut voor Rechtenstudies biedt studenten een breed pakket aan mogelijkheden op het snijvlak van theorie & praktijk om door iets extra's te doen tijdens je studie vorm en inhoud te geven aan dat werken aan excellentie qua kennis, vaardigheden en beroepshouding.

Maar hier en nu hoeft die boog even niet gespannen te zijn, want deze middag is vooral bedoeld om samen met deze gelukkige studenten hun reeds behaalde successen te vieren. Beste studenten en hogeschoolmedewerkers: van harte gelukgewenst met dit mooie resultaat!

Geen opmerkingen: