woensdag 22 september 2010

Hinke van der Werf exposeert in Stiens

Woensdag 22 september 2010

Tot en met 30 september 2010 exposeeert Hinke van der Werf enkele van haar schilderijen in de Openbare Bibliotheek te Stiens. Ze is in 1946 geboren te Oranjewoud en woont momenteel in Drachten.

Al weer 19 jaar geleden is ze met schilderen begonnen. Hinke van der Werf heeft geen schilderopleiding gevolgd en is dus autodidact. De schilderijen die ze maakt, zijn geïnspireerd door de romantiek van de zogenoemde "Oude Meesters van de Haagse School”, waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld Hendrik Willem Mesdag, Jacob Maris, Isaac Israëls en George Breitner. Van der Werf probeert op haar eigen manier de warmte van die periode rond het jaar 1900 in haar werk te realiseren.

Met gedrevenheid probeert Van der Werf haar ideeën en indrukken in haar atelier tot leven te brengen. Aan de hand van een natuurlijk inzicht in het mengen van kleuren en een verfijnde schildertechniek doet ze dat door gebruik te maken van olieverf op linnen doeken.

In de Stienser bibliotheek hangen momenteel uiteenlopende olieverfschilderijen, zoals landschappen, bloemen en zeegezichten. Twee schilderijen verbeelden ruiters met paarden op het strand. Eén van die twee schilderijen heet: “Ruiters op het strand”, een doek van 60 x 90 cm.

Geen opmerkingen: