dinsdag 21 september 2010

Canteen Serving, to make it a better world

Dinsdag 21 september 2010

Canteen is de gezellige huiskamer voor studenten en medewerkers van Stenden hogeschool in Leeuwarden, waar dagelijks een internationaal aanbod van snacks, gerechten, verse sappen en drankjes verkrijgbaar is van uitsluitend natuurlijke ingrediƫnten, 100% biologisch, zonder E-nummers of andere niet-natuurlijke smaakmakers. Alles wordt op duurzame wijze bereid door middel van internationale kooktechnieken. Dit alles vindt plaats in een eigentijdse setting, waarin gebruik is gemaakt van zoveel mogelijk duurzame materialen.

Canteen is een leerbedrijf van de HBO-Bachelor-opleiding Hoger Hotelonderwijs (HHO) van Stenden hogeschool. Werkervaring opdoen in Canteen maakt deel uit van deze opleiding. Alle HHO-studenten doen op deze manier bij Canteen ervaring op met biologische en verantwoorde voeding en met duurzaamheid.

Aan het concept van Canteen is jarenlang gewerkt. Stenden hogeschool is de eerste hogeschool met een dergelijk concept en geeft daarmee invulling aan haar visie ‘Serving to make it a better World’. 

De studenten en de medewerkers kunnen in de Canteen maaltijden uit veel verschillende wereldkeukens krijgen. Elke dag is het weer een verrassing wat de studenten en de medewerkers van Stenden University Hotel hebben bedacht. Steeds ook weer verrassend is de wijze waarop een voortdurend wisselende studentenpopulatie vorm en inhoud geeft aan de aankondiging wat je vandaag mag verwachten in de Canteen.

Vandaag staat bij de ingang van de Canteen een grote menukaart. Meerdere tekst- en beeldelementen zijn daarin verwerkt, te weten:

A. Het producten-aanbod van:
1. Brood: It’s all about Bread, gedecoreerd met graan;
2. Koffie: Coffee Corner, gedecoreerd met koffiebonen;

B. Het wereldkeuken-aanbod, gedecoreerd met vlaggen die verwijzen naar:
1. Out of Africa;
2. East meets West;
3. Made in Europa.

Geen opmerkingen: