maandag 21 juni 2010

Kamelen in Stiens

Maandag 21 juni 2010

Circus Solero is gearriveerd in Stiens. Morgenmiddag en overmorgen tijdens de middag en de avond wordt de gelegenheid geboden om de drie circusvoorstellingen bij te wonen aan de Truerderdyk te Stiens. Circus Solero is van origine een Duits circus, dat al weer een aantal jaren door Nederland reist en dat onder leiding staat van de familie Renz/Köllner. Het is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een middelgroot circus.

Vanmiddag wordt op de grote parkeerplaats aan de Truerderdyk hard gewerkt om de grote circustent op te bouwen. Deze nieuwe circustent met een doorsnede van 30 meter biedt plaats aan zo’n 800 toeschouwers. De combinatie van de circustent met de kleurrijke foyertent, een staltent en een behoorlijk wagenpark met grote circuswagens vormt in ons dorp een minidorp op zich.

In het afgelopen jaar is ook in Nederland het protest gegroeid tegen circussen die gebruik maken van circusacts waarbij circusdieren worden ingezet. Circus Solero kiest ervoor om ondanks deze groeiende weerstand toch te werken met circusdieren. Zo werkt dit circus onder andere met tijgers, kamelen, paarden, pony's en lama's. Circus Solero verklaart echter qua inzet van circusdieren te werken volgens de (inter)nationaal geldende regelgeving en dat de dieren regelmatig worden gecontroleerd door dierenartsen.

Vanmiddag liggen de kamelen op het grasveld tussen de boomwal en de skatebaan te genieten van de aangename zon. De kinderen van het circuspersoneel spelen ernaast op de skatebaan. Vanaf morgenmiddag kunnen de toeschouwers kijken naar optredens van alle dieren en ook genieten van het optreden van de acrobaten, de jongleurs, de trapezewerkers en de clowns van Circus Solero.

Geen opmerkingen: