donderdag 10 juni 2010

Expositie van Atteljee bij Talant in Stiens

Donderdag 10 juni 2010

Atteljee is een kunstgroep met kunstuitleen in Leeuwarden. Het werk wordt gemaakt door volwassen mensen met een verstandelijke beperking èn met een creatief talent. Met professionele begeleiding ontwikkelen deze kunstenaars hun talenten. In hun eigen stijl maken ze kunstwerken voor de uitleen, om te exposeren èn voor de verkoop.

Kunstuitleen Atteljee heeft een ruime collectie kunstwerken. Variatie kenmerkt het aanbod, want men heeft grote werken, kleinere schilderijen, er wordt werk gemaakt met acrylverf of in olieverf en men maakt grafiek en pentekeningen. De collectie wisselt regelmatig.

Bedrijven en particulieren kunnen werken van Atteljee huren of kopen voor respectievelijk hun kantoor of woning. Ook huurkoop is mogelijk. De schilderijen van Atteljee zijn doorgaans expressief en eigenzinnig. Ruim twintig kunstenaars werken in het atelier te Leeuwarden.

Op dit moment exposeert Atteljee in de vestiging van Talant aan de Ieleane in Stiens. Eén van de geëxposeerde schilderijen is van Marleen Bosman. Dit kunstwerk is een acryl op doek. Het is in 2009 geschilderd en is te koop. Marleen maakt doorgaans schilderijen met acrylverf, maar ze maakt ook linoleumsnedes. Haar onderwerpen worden teruggebracht naar eenvoudige vormen. Je kunt haar werk herkennen aan het gebruik van sjablonen, de herhalingen van vormen en in een vrolijk kleurenspel.

Geen opmerkingen: